Witam chciałbym wymienić mojego sgs2 na coś lepszego, gdyż za bardzo już mnie denerwuje lagowanie tego telefonu. Stąd moje kryteria to:
jak najpłynniejszy
aktualizacje do najnowszego androida(kolejna wada samsungów, gdyż ten producent lubi szybko porzucać swoje modele chociaż galaxy s2 jest tutaj wyjątkiem to jednak jestem dwie wersje androida do tyłu)
aparat zbliżony poziomem do tego z sgs2(żeby te zdjęcia wychodziły takie przyzwoite nie muszę mieć jakości z lumii 1020)
minimum 16gb pamięci rom
dobry wyświetlacz(nie chciałbym żeby to była cegła 5' tylko tak do 4.7')
No i najważniejsze do 1100zł
Dałoby radę coś uhaczyć w tej cenie rozsądnego. W grę wchodzą używki stan tzw. bardzo dobry z gwarancją. No i nie sgs3, bo ten jest strasznie brzydki :P
Myślałem nad nexusem 4 ale tam podobno wyświetlacz taki sobie bateria trzyma 6 godzin i aparat jest skopany. Co sądzicie?
Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz, gdyż telefony wyraźnie lepsze od Nexusa 4 - HTC One, SGS4, XPERIA Z1, są też dużo droższe.
To w takim razie czy przesiadka z amoleda będzie dla mnie bolesna? No i chodzi o ten aparat, który ponoć jest średniej klasy. Chociaż z drugiej strony ten w sgs2 może kiedyś był dobry a teraz to klasa średnia. Tego właśnie nie wiem i chciałbym się dowiedzieć, może ktoś miał styczność z tymi telefonami?
A takie kwiatki jak lg4x? Słyszałem, że ostatnio lg poprawiło politykę aktualizacji.
Do 2 tygodni bedzie premiera Nexusa 5.
Android 4.4, Snapdragon 800, 2-3GB RAMu, 1080p 5" ekran
1200-1500 w przeliczeniu gdybys sciagal z USA np. przez eBay.
Do 1100zl nie znajdziesz nic co usprawiedliwialo by upgrade, chyba, ze za rok.
Tylko ze 5' to za dużo już a nexus 4 ma bardzo podobną specyfikację tylko martwię się o wyżej wymienione wady.
[5] Nie patrz na rozmiar wyswietlacza tylko na wymiary telefonu...
Jezeli myslisz, ze Nexus 4 ma podobna specyfikacje, to lepiej zainteresuj sie telefonami Apple.
Jakieś tam pojęcie mam i wiem, że i tak większość aplikacji i tak nie wykorzystuje 4 rdzeni. Owszem jest różnica wydajności między S4 Pro i 800 ale i tak tego nie odczuje się w codziennym użytkowaniu. 2GB ram w n4 całkowicie powinno wystarczać a pakowanie full hd do 5' jest dla mnie śmieszne skoro w zwykłym hd już praktycznie tych pikseli nie widać. Więc to już trochę ściganie się ze samym sobą o wyższe cyferki.