Już ponad roczek mam HTC Magic....planuję przesiadkę na coś szybszego i sprawniejszego. Wymagania ?
- dość wydajny w grach [żebym mógł pograć w np. Angry Birds :) Na Magiku nieco wiesza]
- złącze mini-jack na słuchawki
- GPS/Wi-Fi...wiadomo
- bez rozsuwanej klawiatury [czyli np. X10 mini pro odpada]
- przyzwoity aparat [w moim Magiku mi wystarczył, czyli 3 Mpix]
- marka....obojętne: widziałem Samsungi, LG, mam HTC i wszystkie były dobre
- ekran pojemnościowy [jeżeli dotykowy to musi być NA PRAWDĘ czuły i dobry, jak w np. LG Swift]
Ale teraz najważniejsze, musi to być telefon z abonamentu w jakiejkolwiek sieci. Najlepiej Era, ale może być i Orange, Play, Plus. Abonament max 60-70 zł i może być na 3 lata. Cena telefonu może być max 20-30 zł.
Do czego mi telefon ? Uniwersalny. Jako odtwarzacz MP3, chcę wykupić pakiety w jakiej sieci bym nie był do okazyjnego przeglądania Facebooka, poczty czy pogody, zrobić okazyjne zdjęcie, czasem w coś chętnie pogram i przede wszystkim pisać SMSy [swype nie wymagane].
Rozglądałem się sam co nieco to najciekawszy wydaje się w Erze Samsung Galaxy Ace - dobry aparat z LEDem, procesor 800 MHz swoje na pewno robi, spory ekran 3,5 cala [o 0,3 większy od mojego ;) ]. Co wy na to ?
zobacz w play w all inclusive 69 jest Desire chyba w jakiejs niewielkiej cenie, no ale wiadomo ze nie za 30 zl
Ja mam Motorolę Defy. Kupiłem w lutym i jestem bardzo zadowolony. Korzystam z abonamentu All Inclusive z limitem danych 1GB miesięcznie. Z Internetu korzystam codziennie (poczta, Facebook itd.), i jeszcze nie udało mi się całego limitu wykorzystać. Telefon jest bardzo sympatyczny. Tylko... trochę niestety drogi - zapłaciłem 350 zł - ale wart jest swojej ceny.