Cześć, słabo orientuję się w telefonach, a czeka mnie kupno nowego, więc liczę, że mi pomożecie ;)
Telefon służy mi przede wszystkim do dzwonienia i wysyłania smsów, więc nie musi mieć nie wiadomo jakich parametrów - chociaż wiadomo, czasem sprawdzi się jakiegoś facebooka przez internet. W tej chwili mam Samsunga Galaxy Young, którego wciśnięto mi w ramach abonamentu 2 lata temu i jestem z niego bardzo niezadowolona - cały czas się zawiesza, wyłącza sam z siebie, resetuje, przestają działać mu aplikacje (i wtedy sama muszę go resetować). Wcześniej też miałam Samsunga, tam z kolei psuł się ekran dotykowy i również czasem się zawieszał, choć nie aż tak jak ten nowy. Także Samsunga już zdecydowanie bym nie chciała, zwłaszcza że laptopa też mam od nich i też działa jak chce ;)
Tak więc pytanie - jaki telefon kupić, żeby:
- nie zawieszał się, ani nie wyłączał sam z siebie (po prostu działał płynnie)
- bateria starczała co najmniej na 2 dni nie tylko wtedy, kiedy używam telefonu tylko do sprawdzenia godziny
- był na nim taki system obsługi internetu, żeby działało mi kilka podstawowych aplikacji typu whatssapp, facebook, jakieś quizwanie czy candycrush żeby się pobawić podczas nudniejszych wykładów (teraz mam Androida, wiem że na telefonach z Windowsem nie działają takie rzeczy)
- nie kosztował dużo więcej niż 500 zł, a najlepiej jakby mniej
Aha, jeszcze nie wspomniałam że fajnie jakby posłużył tym razem trochę dłużej niż 2 lata, no i żeby był w miarę intuicyjny w obsłudze :P