Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaki Smartfon wybrać ?

17.06.2012 16:22
Obscure
1
Obscure
134
ExcalibuR

Jaki Smartfon wybrać ?

Na początku lipca wymieniam telefon moją Nokie N95 na coś z górnej półki. Na początku miał być to Iphone 4s, byłem strasznie podekscytowany tym sprzętem. Zapał ostygł po poznaniu ciekawszych ofert smartfonów.

HTC One S, One X mnie odstrasza czasem działania baterii, problemami technicznymi. Biorąc pod uwagę ze z telefonu korzystam bardzo często. Smsy, rozmowy już mniej, internet, czasami gry w nudnych chwilach.

Samsung Galaxy Note też mnie zainteresował, bateria trzyma całkiem przyzwoicie. Za tydzień będę miał okazję się nim pobawić. Jego wymiary mnie trochę z zniechęcają, śmiesznie może wyglądać rozmowa z nim.

Samsung Galaxy S III, może gdyby cena była niższa, a jego wygląd był w jakości HTC One.

Pozostaje też Iphone 4S ciężki wybór spośród tylu ofert...

Potrzebuje opinii forumowiczów posiadających owe smartfony.

17.06.2012 16:32
Lateralus
2
odpowiedz
Lateralus
144
Last Of The Wilds

GS3...

17.06.2012 16:44
3
odpowiedz
Miś19
43
Generał

Note jest dla mnie najlepszym telefonem jakiego trzymałem w ręce wiec go z całego serca polecam .
Ma poooowalającą rozdzielczość (większą od mojego monitora) , ma mocne parametry i duże możliwości, w tym na dużym ekranie można robić nawet projekty (tak jak na tablecie).
Nie martw się o wielkość ekranu, bo to wielka zaleta

17.06.2012 16:50
4
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

HTC One X to absolutnie najlepszy telefon jaki widziałem, jest lepszy niż SGS3, natomiast bateria to faktycznie koszmar, przy umiarkowanym korzystaniu z muzyki i netu wytrzymuje niecałe 12h, przy bardziej zaawansowanym do domu wracasz z rozładowanym.

Ale to raczej telefon dla ludzi, którzy mają go gdzie podładować w trakcie dnia. Ja wszędzie chodzę z ładowarką ;)

18.06.2012 20:19
Drace66676
5
odpowiedz
Drace66676
164
D.R.A.C.E

Witam. Równiez podłączę się do tematu... ponieważ we wrześniu zakupuję jakiegoś smaftrona... tylko jakiego. Na początku chciałem tylko Apple 4s, ale w jednym z komisów powiedziano mi, żebym sobie odpuścił poniewaz jest wiele aplikacji za którze trzeba płacić i lepiej brać Samsunga. Nie wiem czy tak jest, a jeśli tak jest to prosze mi powiedziec jakie są problemy w Europie z Iphonem, jesli w ogóle są i czy warto jednak za nim sie rozejrzeć.

Jeśli chodzi o HTC One X to nie odpowiada mi jakoś ten smartfon do tego jeszcze ta beznadziejna bateria na która wszyscy narzekają i to mnie zniechęciło.

Został więc mi do wyboru Samsung Galaxy S II lub III. Ten drugi wydaje mi się strasznie duży, ale pewnie bardziej przyszłościowy, tylko czy warto?

A może jakaś Nokia N9 albo Lumia 900 lub ewentualnie Galaxy Nexus?

Sam już cholera nie wiem... za dużo tego

Forum: Jaki Smartfon wybrać ?