Witam,
Mam internet w UPC 120 Mb/s.
Potrzebuje jakiegoś dobrego i nie drogiego routera.
Mój obecny router "thomson twg870ug" przerywa i nie mogę w pełni cieszyć się graniem na ps3 online (konsola znajduje się pokój obok).
Podczas grania po sieci mam straszne lagi i rozłącza mnie z przeciwnikami ( głownie gram w FIFA 13 ).
Również podczas korzystania z wifi na komórkach ten sam problem się powtarza, niby jestem połączony i mam pełny zasięg a nie mogę korzystać z internetu.
Kompletnie się na tym nie znam wiec proszę was o pomoc w doradzeniu jakiegoś routera.
Pozdrawiam.
To niech ci dadza nowy router, bo masz zepsuty jakis skoro ci zrywa polaczenie. Albo masz go zle skonfigurowanego.
Akurat, jeśli chodzi o FIFA, to problem leży gdzie indziej. Też związany z routerem, ale innej natury. Gra ma skopany kod sieciowy i niektóre routery się z nią "gryzą", przez co często zrywa połączenie. Musiałbyś sprawdzić, czy Twój jest na "czarnej liście", że tak powiem.
Nie zepsuty tylko nie wyrabia z takim laczem, zwlaszcza jak ma QoS wlaczony. Pamieci nie starczy i router sie zapycha.
Router zmieniłem jakiś czas temu. Od tamtej pory nawet nie wiedziałem ze bylem podłączony z routerem jakiegoś sąsiada który nie był zabezpieczony hasłem. Wtedy nie miałem żadnego problemu a zasięg miałem na 60%. Od wczoraj nie mam tamtej sieci i przełączyłem się na swoja. Mam 100% zasięgu i niestety nie mogę grac bo mnie rozłącza z przeciwnikiem
To dobry spec z ciebie skoro nie wiedziales ze byles podlaczony do sieci siasiada
Pisalem ze sie na tym nie znam. Gdybym sie znal to bym tutaj nie pisal. Nie zwrocilem na to uwagi bo nie mialem zadnego problemu z siecia i nie pomyslalem o tym ze jestem polaczony z jego siecia
Ja mam Linksysa E 1500, też do UPC i też dużo gram - powiem ci, że wszystko działa bardzo dobrze, połączenia w ogóle nie zrywa, nic się nie tnie.
uzywam modem Thomson posiadam internet 60mb/s przez kilkanascie misięcy internet działał idealnie na kablu 57/58mb/s wifi 35mb/s-45mb/s
az pewnego dnia zacząl zrywać połączenia z biegiem czasu coraz czesciej kilkanascie razy dziennie, problem nie byl po stronie routera tylko zasilacza