Szukam plecaka do 100-130zł, ważne jest dla mnie aby był w miarę pojemny (będzie służył do szkoły, czasami na rower jakieś wycieczki itd.), dość wytrzymały, i nie wyglądał jakoś tragicznie, dobrze było jak by miał na plecach ten ''oddychający'' materiał.
Ja 3 lata temu kupiłem sobie jakiś plecak Nike, zwykły za 110 zł. Po 3 latach jest praktycznie nie zniszczony, i teraz na ostatni rok nadal go będę nosić. Do roboty w nim chodziłem, na wycieczki / do sklepu, praktycznie wszędzie. Jest niezastąpiony :D
Ja też na początku studiów kupiłem sobie plecak z Nike.
3 lata jeżdżenia na uczelnie, koncerty, wycieczki, libacje i jest git jak ta lala. Śmierdzi wprawdzie ale funkcjonuje idealnie!
Także polecam Ci tą firmę bo ich sprzęt służy na lata. Buty też od nich kupuje i wszystkie koncerty przetrzymują!
Dokładnie jest to ten produkt:
www.magazyner.pl/index.php?p=6598&plecak-nike
[1] i [2] +1
Jeszcze jak chodziłem do szkoły, to sobie zafundowałem plecaczek z Nike. 130 co prawda nie aż tak tanio, ale to była nowa kolekcja i wpadł mi w oko ;) Służy mi do teraz, wygląda jak nowy praktycznie. Praca, szkoła, wypady jakieś - wytrzyma wszystko :)
Ja mam plecka z Decatlhlona i też nie widać na nim z użycia w ogóle. A mam go od 4 lat.
A może coś mniej dresiarskiego/sebowego żeby nie wyglądać jak gimnazjalista na wagarach? Rok temu kupiłem Wisport Sparrow 20l w kolorze Coyote kosztował około 120zł + przesyłka (z allegro brałem). Używam prawie codziennie na uczelnie, latem też na rower, nic się jeszcze nie zniszczył.
Moim zdaniem: tak, zdecydowanie lepiej.
No widzisz, twoim.
Oczywiście, jeśli jest wytrzymały, to zawsze można polecać.
Tak sobie myślę, ze w tej cenie większość firmówek będzie dobrej jakości.
Choć sam osobiście też miałem w swoim życiu tylko plecaki Nike i polecam.
Ale czy one oddychają, to nie wiem, możliwe że coś z firm typowo trekkingowych i mniej znanych spisze się lepiej.
Ja 3 lata temu kupiłem sobie jakiś no-name plecak(nawet spełnia podane przez Ciebie kryteria) na allegro za jakieś 50-60zł . Trzyma się prawie idealnie, poza paroma defektami, które są tylko i wyłącznie moją winą, więc chyba nie ma zasady co do marek
wcześniej miałem Samsonite'a, który służył dzielnie 8 lat, tylko to już większy wydatek
Za 130 zł nie wiele kupisz dobrych, markowych plecaków o uniwersalnej pojemności. W takiej cenie trafiają się jedynie raczej małe modele np http://www.landersen.pl/plecak-deuter-city-light-16-l
No właśnie ja rozglądam się obecnie za czymś tak do 200 zł. Macie jakieś sugestie?
W tej cenie spokojnie możesz sobie kupić bardzo dobry jakościowo plecak. Stawiałbym albo na coś z Big Stara albo na plecak Vans ( coś w tym stylu: http://supersklep.pl/plecaki/vans/ ).. Sam wprawdzie już o szkoły nie chodzę ale na studiach również sobie śmigam z plecakiem bo jest o wiele wygodniejszy dla pleców niż torba ( czasami trzeba zabierać ze sobą więcej ksiązek na zajecia niż w liceum). Mam obecnie już 2 plecak marki Vans i wszystko jest ok.