Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaki oczyszczacz powietrza dla alergika?

15.01.2025 13:34
1
draiver20
83
Pretorianin

Jaki oczyszczacz powietrza dla alergika?

Poszukuję jakiegoś oczyszczacza do 1000/1100 zł, szczególnie zależy mi na zwalczaniu kurzu, pomimo regularnego sprzątania jest z tym niemały problem.
Prosiłbym coś do polecenia, ale będę też wdzięczny za poradę jakich modeli unikać.

15.01.2025 13:44
2
odpowiedz
micin3
137
Buc

Levoit Vital 200S Pro Smart.
Sam mam, codziennie chodzi (wrocławskie powietrze do najlepszych nie należy), wyłapuje nie tylko kurz i inne cząstki ale także dobrze radzi sobie z filtracją zapachów - stoi pomiędzy łazienką, w której jest kuweta kota, więc jak kot sprezentuje dwójeczkę to nawet nic nie czuć.

21.01.2025 13:07
3
odpowiedz
kopczyk
16
Legionista

Ja mam oczyszczacz stadler form viktor. Pochłania zapachy i filtruje powietrze, a do tego jest cichy.

21.01.2025 14:44
Fett
4
odpowiedz
Fett
245

Tak generalnie to oczyszczacz sobie z kurzem nie poradzi. Mam w domu oczyszczacz a i tak musze codziennie odkurzać

24.01.2025 01:40
Dryf Wiatrów Zachodnich
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Dryf Wiatrów Zachodnich
143
Generał

draiver20
Fett

Panowie, jak sprzatacie a jest kurz to moze wam ubrania "pyla"? Wezcie sie przyjrzyjcie bawelnianym rzeczom czy nie ma na nich takiego "kurzu", z tego od diabla "pylkow" sie bierze. Jesli tu lezy problem rozwazcie mechaniczna suszarke - pieknie wyciaga to z prania podczas suszenia, problem jak reka odjal

24.01.2025 08:17
Fett
5.1
Fett
245

Mechaniczna suszarka już jest, ale to nie zmienia faktu że po włączeniu oczyszczacza powietrza w kwestii kurzu nic się nie zmienia. Teraz chodzi 24h i kurzu jest tyle ile było wczesniej.

24.01.2025 10:09
KasQader
😐
6
odpowiedz
KasQader
39
KiwiNieLata

Mamy od kilku miesięcy oczyszczacz kupiony dla bobasa z alergiami. Pomimo tego, że zawsze jest włączony, to kurzu jest tyle samo w pokoju. Też człowiek się łudził, że będzie mniej sprzątania między toną zabawek...no nie. Mamy Sharpa UA-HD50E-L. Jest ok.

24.01.2025 10:36
Soulcatcher
7
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

https://www.philips.pl/c-p/AC3221_13/oczyszczaczpowietrza-philips-pureprotect-3200

nie kupuj oczyszczaczy z nawilżaczem tylko sam oczyszczacz
jak będziesz dużo używał to czeka cię conajmnije raz do roku wymiana 2 filtrów, a przynajmniej HEPA to niestety koło 300 zł, ale to solidny filtr, trzeci filtr można po prostu umyć
z jednej strony bardzo wydajny na pełną moc, z drugiej da się ustawić naprawdę cichy tryb do spania

ten działa w przeciwieństwie do dalekowschodnich podróbek
ja używam poprzedniego modelu od dosyć dawna i jestem bardzo zadowolony

Forum: Jaki oczyszczacz powietrza dla alergika?