Witam.
Planuje zakupic laptopa do gier za okolo 2700zl.
Chcialbym, zeby laptop mial minimum procesor I5 trzeciej generacji, karte graficzna 2 gigowa np. GT 630, minimum 4GB ramu, pozostale parametry sa mniej wazne.
Wybralem takiego:
http://allegro.pl/asus-x53-k53-i5-3210m-8gb-500g-gt630-2g-usb3-0-alu-i2530638740.html
Czy to dobry wybor czy tez w tej cenie mozna kupic cos lepszego?
Preferowane firmy to Samsung lub Asus.
Dokładnie, jeśli mobilność nie jest priorytetem to zdecydowanie lepiej kupić normalnego PC.
Oczywiście na laptopie da się grać, ale tak wykorzystywany grzeje się niemiłosiernie, jest głośny.
Nie wspominając o tym, że żywotność laptopa pracującego często pod wysokim obciążeniem nie jest zbyt długa.
Idealne combo to stacjonarny PC do gier + mały, lekki 12-13 calowy notebook w podróże/do szkoły/na uczelnię etc.
Polecam do tego dążyć.
Do 2700zł lepszy będzie stacjonarny do gier, a nie laptop. Laptopy do gier zaczynają się przy 4000+ zł, a stacjonarne do gier od ok 2500zł.
2 lata temu kupiłem Lenovo Y560, i3, 4gb ramu dokładnie za 2700 złoty i jak do tej pory nie spotkałem się z grą która nie działałaby taki sposób aby nie grało się komfortowo. Grałem m.in. w BF3, L.A. Noire a teraz zagrywam się w GTA IV przy 40-50fpsach. Z Lenovo jestem generalnie zadowolony, ma lekkie problemy z chłodzeniem, ale regularne czyszczenie i podkładka chłodząca załatwiają sprawę. Natomiast takich problemów nie ma z Asusami, mam kilku znajomych z laptopami od Asusa i wszyscy są generalnie zadowoleni, niestety Asusy są dość awaryjne także trzeba też to wziąć pod uwagę.
Tak, musi to byc laptop na ktorym da sie w miare komfortowo pograc za ta cene.
Za 2700 to kupisz pewnie cos z 520m(a wiadomo ze to do nowych gier sie nie nadaje )
Hey. Ja też planuje zakup lapka do tej granicy. I z tego co wynalazłam to lenovo z580 z i5 i geforce 630m całkiem dobrze wypada w tej cenie. Tylko trochę się boję tej firmy bo nigdy nie miałam żadnych jej produktów. Z tego co czytałam serwisowanie po okresie gwarancyjnym jest masakryczne. Nie wiem w sumie jak z innymi firmami.
Co myślicie o wytrzymałości tego lapka? Będzie on noszony też na studia a nie chce żeby mi się rozwalił. Czytałam też o problemach z zawiasami w modelach serii IdeaPad i mam mieszane uczucia.
Znalazłam jeszcze lapki Asusa i Della:
DELL Inspiron 15R 5520 i
ASUS X53SM-SX103 8GB
Tylko słyszałam, że praca radeon'a 7670 z intelem jest słaba. W sumie nie gram za dużo w gry, bardziej do autocada będę potrzebować.