Nie rozumiem po prostu nie rozumiem - jak można słuchać utworu pt. 'Ona tańczy dla mnie', przecież to jest totalne dno, gówno. Tekst jest totalnie głupi i bezsensowny, melodia jest jeszcze gorsza (jakiś nędzny saksofon), a vocal.. Cóż jak słyszę jak ten pan śpiewa to mnie zbiera na wymioty. Tymczasem rzeczywistość jest okrutna - ponad połowa Polski się tym jara.. Dlaczego w tym kraju ludzie, którzy słuchają normalnej muzyki stanowią odsetek?? Z tego co widzę to większość słucha właśnie smerfnych hitów z eski lub naszych polskich pseudo raperów.
Okrutnym i smutnym jest fakt, że budzi się w niedzielny poranek taki dzieciak i już wylewa frustracje odnośnie czegoś tak głupiego jak pioseneczka.
Są jeszcze takie "hity" jak np. "Tak blisko" które mnie niesamowicie wkurwia.
[3] Są dwa wyjścia:
1.Kup maść na ból dupy i żyj z tym dalej
2.Przestań słuchać radia
Prowokator czy kolejny Polaczek ktory uwaza, ze tylko mamy licencje na chale.
a mnie sie podobal utowr Rednex - Wish You were here - za to jak przeczytalem dokladnie text....opad szczenki.Proste nie podoba sie nie sluchaj
Niestety, piosenki sam nie trafię, ale nie można mówić, że melodia jest gorsza niż tekst. Melodia jest naprawdę świetna. Wystarczy ją dobrze wykorzystać (jak Cezik).
2 - nikt nie zmusza cię do wchodzenia na forum
Są jeszcze takie "hity" jak np. "Tak blisko"
No to też jest tragiczne, ale przynajmniej nie jest to żadne disco polo.
tak btw. co sądzicie o Ewelinie Lisowskiej? Mieszka niedaleko mnie jakieś 15 km, jej brat ze mną do szkoły chodził ;)
<- Michał
Ej, a to prawda, że razem z Paudynem urządzacie bunga bunga?
Łukasz, pewnie na rapie znasz się tak jak na piłce nożnej, więc skończ pierdolić.
Nie przeszkadza mi to, jest polska scena muzyczna, którą lubię, więc słucham takiego radia, chodzę na takie eventy, które mi odpowiadają.
Nie rozumiem natomiast fenomenu Braci Figo Fagot. Ci, którzy normalnie gardzą gatunkiem disco-polo, nagle zaczynają słuchać Bożenki, jeździć po koncertach. Żeby nie było, nie mam nic do muzyki, są ludzie, którzy lubią i w porządku, natomiast nie rozumiem postawy wszystko be, a Bracia cacy i tyle.
Ja nadal nie łapie. Jak mozna uwazac po wlaczeniu Eski, Zetki czy RMFM ze tylko w Polsce popularny jest chłam? Tak jakbyś stał przed kinem i narzekał na ludzi oglądających przeboje z Hollywood.
[13]
Bracia Figo Fagot to ekipa odpowiedzialna chyba za Kapitana Bombe i ogolnie udzwiekowienie na kartonach 4chan tv, wiec to tez ma byc niby parodia ale wiekszosc to kreci tak jak Disco Polo.
[1] A jeszcze gorsi są Ci co słuchaj polskich pseudometali albo niby rockmanów. Strasznie mało ludzi słucha normalnej muzyki.
1. Czemu uważasz że słuchasz lepszej muzyki niż inni?
2. Co ci przeszkadza w tym, że inni słuchają takiej muzyki a nie innej?
3. Nie pomyślałeś, że "Ona tańczy dla mnie" jest muzyką rozrywkową, taneczną i większość ludzi nie słucha jej siedząc w domu przed kominkiem tylko na imprezie w klubie?
Ona jest z Cerekwicy obok Trzebnicy?
A mi sie "ona tańczy dla mnie podoba" - melodia wpada w ucho, tekst spoko. Fajny, luźny przebój lata.
Dawno nie było już czegoś tak fajnego w polskiej muzyce.
Nie rozumiem po prostu nie rozumiem - jak można słuchać utworu pt. 'Ona tańczy dla mnie', przecież to jest totalne dno, gówno. Tekst jest totalnie głupi i bezsensowny, melodia jest jeszcze gorsza (jakiś nędzny saksofon), a vocal.. Cóż jak słyszę jak ten pan śpiewa to mnie zbiera na wymioty.
Tak pierdzielisz, a po kilku głębszych byłbyś królem parkietu.
[19] Tak pierdzielisz, a po kilku głębszych byłbyś królem parkietu. Dziecku alkoholu raczej nie sprzedadzą :)
TURBOTRONIC YE YE YE I SŁUCHAĆ WPISAĆ W YOUTUBE
Kiedy słońce świeci, my świecimy razem
Powiedziałam ci, że będę tu na zawsze
Powiedziałam, że zawsze będę twoim przyjacielem
Złożyłam przysięgę i wytrwam w niej do końca
Teraz kiedy pada bardziej niż zwykle
Wiedz, że nadal będziemy mieli siebie
Możesz stanąć pod moim parasolem
Możesz stanąć pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e)
Pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e)
Pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e)
Pod moim parasolem
(Olem, olem, em e e e e em)
Belert - Niestety ja zauważyłem i aż mnie ścięło jak zobaczyłem kto to napisał ^^
A muzyka jak muzyka, jeden lubi jedną, drugi drugą, trzeci trzecią, a każdy myśli że moja jest mojsza.
JAK JA tą muzę uwielbiam @TURBOTRONIC@--------->POLECAM<-----------
EJ!MIKAM kto to romantyk
Ja słucham prawdziwej muzyki :D
http://www.youtube.com/watch?v=aVR1E9G9cWM
http://www.youtube.com/watch?v=0w0xCeM0aQA
Ty to Lukas w ogóle jesteś taki "alternatywny". Takiej muzyki nie słuchasz, chociaż słowa pewnie w głowie masz. Piłkarskiego nie czytasz, a wszystko stamtąd wiesz. Światowiec...
Ja nadal nie łapie. Jak mozna uwazac po wlaczeniu Eski, Zetki czy RMFM ze tylko w Polsce popularny jest chłam?
W zagranicznych radiach nie puszczają disco polo z pedalskim, amatorskim wokalem. Chłam, chłamem, ale 'Ona tańczy dla mnie' bije wszelkie rekordy. Fakt, faktem na POLO TV można usłyszeć dużo gorsze utwory z tego samego gatunku i Bogu dziękować, że jeszcze one nie trafiły do polskich stacji radiowych..
rozrywkową, taneczną i większość ludzi nie słucha jej siedząc w domu przed kominkiem tylko na imprezie w klubie?
I to jest właśnie najsmutniejsze.. Idąc do klubu człowiek chciałby sobie posłuchać jakiegoś transu, prog house czy nawet techno, a tym czasem w większości klubów lecą eskowe 'hity'.
Dziecku alkoholu raczej nie sprzedadzą :)
Oho odezwał się dorosły 13 latek. Mam 18 lat panie kolego.
W zagranicznych radiach nie puszczają disco polo z pedalskim, amatorskim wokalem.
Za to puszczają swoje odpowiedniki tego disco polo. W polskim radiu też nie leci DJ Ötzi na przykład.
Jedyną polską stacją radiową, która puszczała tę piosenkę (nie biorę pod uwagę stacji lokalnych), było Radio Eska. Zanim zaczniesz krytykować, zapoznaj się z tematem.
I gwarantuję ci, że format CHR (nie liczę oczywiście piosenek rodzimych artystów danego kraju) jest taki sam w całej Europie. Na świecie też.
Mnie za to zdumiewa paskudny repertuar na jakimś festiwalu/festynie/ innych zabaw dla dzieci, gdzie puszczają techniawki i podobne badziewa z eski czy rmf.
Serio organizatorzy nie mają innych utworów?
Pewnie w CV mają wpisane w zainteresowaniach "muzyka" a podczas rozmowy kwalifikacyjnej ani me ani be na ten temat...
Sam z chęcią bym zamknął okno ale w lato takie coś nie przejdzie i jestem katowany tą chałą...
[30]
Bo maja swoje pedalskie disco polo oprocz uniwersalnych angielskich/amerykanskich popowych kawalkow. O pewnie 18 latek i juz dorosly, odpowiedzialny czlowiek? Tak jak czlowiek w szkole sredniej jezdzi po tych glupich gimbusach haha.
1/10.