Witam. Wyszło tak że zwróciłem swoją karte z moreli i chce kupic znowu. Tylko jaką wersje wybrać? Chciałem od Gigabyte ale słyszałem coś o piszczących cewkach i nie wiem którą wybrać.
MSI z chłodzeniem Twin Frozr, jest świetna, mam taką tylko że model Ti i jestem bardzo zadowolony.
A ta karta: http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-660-oc-gaming-2gb-ddr5-pci-e-box-84-888305.html ile ma w końcu heatpipe'ów? Tu widzę dwa tu pięć, tu piszą, że pięć: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/msi-geforce-gtx-660-gaming-lite-oc-karta-specyfikacja.html
Moim zdaniem Gigabyte to dobra firma, a piszczące cewki mogę być w każdej innej firmie także.
Miałem Gigabyta a konkretnie ti Phantoma. Później chciałem dokupić drugiego, ale zdecydowałem się na zamianę na 770tkę. W każdym razie czy cichy był? Przy dużym obciążeniu faktycznie jakiś pisk było słychać. Nie był jednak aż tak uciążliwy. Mimo wszystko polecam. Jeśli 660 to tylko Ti !
Ok ta msi ma dwie rurki cieplne, czyli mało w porównaniu do konkurencji. Może ktoś jeszcze się wypowie?
Bierz gigabyet'a to dobra firma i przynajmniej sama karta nie będzie ci się przegrzewała, ja mam asusa i żałuję, karta grzeje się a gdy są temperatury jakie mamy osobno mimo otwartej obudowy dla cyrkulacji powietrza lepszej karta się grzeje do takiego stopnia że wyskakuje BSoD i restartuje kompa xD.
najleppiej nic nie bierz zaoszczedzisz
Najlepiej wziąć to co napisał user w poście nr 2.
Szczerze to sam jestem posiadaczem takiej karty (MSI GTX 660 z chłodzenien Twin Frozr)) i jestem z niej zadowolony. Temperatury niskie a chłodzenie niesłyszalne. Polecam!
Ja posiadam Twin Frozr III
desintra ---> Ale 660 a 660 Ti to nie ta sama cena.
A ja nie mogę przeznaczyć tyle sałaty na kartę graficzną której nie można już dostać.
a to sry. Ja wspominałem to moja dawna karta, acz byłem z niej zadowolony.
W każdym razie nie wiem jakim budżetem dysponujesz, jednakże może jednak wskoczysz na gtx 760? Tu wersję Phantoma znajdziesz, tak samo jak Asusa z równie dobrym chłodzeniem.
A jak już przy tym ostatnim jesteśmy, to może faktycznie rozważając wybór pomiędzy MSI czy Gainwardem, zdecydujesz się właśnie na Asusa, hmm?
Asus odpada bo wersja TOP kosztuje ok 700zł co wykracza za mój budżet, biore MSI z Twin Frozr IV.
a sprawdzałeś jak to taktowanie przełoży się na wydajność? Wiadomo, więcej zazwyczaj oznacza lepiej. Ale czasami różnice są tak niewielkie, że szkoda kasę marnować.
Też miałem podobne 'rozterki' bo przez dłuższy czas chciałem własnie dwie 660 władować w budę. Chodziłem, dumałem, czytałem, sprawdzałem i pytałem. W końcu zdecydowałem się na zupełnie inne rozwiązanie w postaci jednej 770'tki (właśnie Asusa) i był to wybór w pełni satysfakcjonujący. A w kieszeni ok 400 pln zostało, nie licząc mniejszego zużycia prądu który też kosztuje.
A coś ty tak się uparł z tym asusem, to to samo co msi tyle że z mniejszymi i brzydszymi wentylatorami.
biore MSI z Twin Frozr IV I przy tym pozostań. Już nic nie zmieniaj.
brzydszymi wentylatorami.
A kto normalny patrzy na wentylatory z karty graficznej?
Ja, bo moja obudowa się nie domyka przez chłodzenie procka i chce żeby dobrze wyglądało.