Jaki dekoder DVB-T?
Muszę rodzicom wymienić dekoder, ponieważ obecny, co kupili najtańszy, nie potrafi zapamiętać ustawień programów. Mieszkam na śląsku i odbieram czeskie programy i jak się wyszuka, to dekoder miesza czeskie z polskimi, a ja chcę żeby najpierw były polskie a później czeskie. Niestety wszystkie próby zaprogramowania programów po swojemu, kończą się niepowodzeniem i po wyłączeniu i włączeniu dekodera, z powrotem sobie przestawia programy według swojego widzi mi się.
Jak jest ktoś z południa polski, co mieszka bliżej granicy z Czechami i też odbiera ich telewizje i nie ma problemów z z zaprogramowaniem programów i ich zapamiętaniem, to może podać nazwę swojego.
Nie chodzi mi o dodatkowe bajery, ale żeby dekoder po prostu zapamiętał, taką listę programów jaką ustawię.
Kup arive t65 albo wiwe hd-90 i powinno działać.
Ja polecam najpierw wgrac najnowszy firmware do tunera ktory aktualnie posiadasz. Jesli to nie rozwiaze problemu, to pozostaje kupno nowego sprzetu.
Dobra postawie na tą Arive T65, wygląda na sprawdzony dekoder. Do tego dekodera co jest teraz, to raczej nie wgram nowego firmware, bo takiego nie znalazłem.