Obecnie mam konto w Aliorze, jestem u nich od samego poczatku, ale juz mnie wkurza to ze podnosza sobie oplaty co jakis czas. Obecnie bule 6 zl/miesiac za karte... za duzo, bo moja siostra jest w ing i nie placi nic, jedyny warunek to tranzakcje karta....to dla mnie nie problem bo samym tankowaniem bym worbil srednia ( 2x po 350 zl ) . Wiec jaki bank jest godny uwagi ? Zalezy mi na darmowej karcie z mozliwoscia placenia w necie ,czyli jak tutaj , wypukla debetowka z kodem ccv . I oczywiscie darmowe wyplacanie ze wszystkich bankomatow w polsce i europie i jak najnizsze marze na wyplacaniu zagranicznej gotowki poza granicami kraju,.
mbank
Jak chesz konto typowo netowe, to mbank. Nie płacisz za prowadzenie nic, karta Mastercard wypukłac z ccv albo Visa - również przechodzą transakcje w necie. Za kartę nie ma opłaty jeśli zrobisz transakcję w miesiącu na 100 zł.
Dostęp przez neta, aplikację mobilną itd. W sumie prosta jak drut oferta.
A jak z zagraniczna waluta i wyplacaniem kasy gdzies poza polska ?
T-mobile usługi bankowe dostarczane przez Alior Bank, dawny Sync. Karta za darmo - nie trzeba żadnych miesięcznych płatności, możliwe konta walutowe - do każdego dostajemy kartę. Każdą z nich można płacić w necie.
Nie wiem tylko jak z wypłatami z bankomatów za granicą - jeśli są bez opłat dla rachunków walutowych to nic tylko brać. Walutę polecam kupować w cinkciarzu ;)
Ale ja wlasnie nie chce kupowac walut, jak bylem w tym roku na Chorwacji to placilem gdzie sie dalo karta, tylko tam gdzie nie moglem juz wyplacilem kuny i zamienilem euro ktore mialem. I tak mi bylo najwygodniej, dlatego chcialbym tez zeby przeliczniki byly jak najkorzystniejszy