Cześć, kończy mi się na całe szczęście umowa w sieci Play i zastanawiam się nad tym, gdzie teraz przejść najkorzystniej. Według mnie play ma zasięg do dupy, wszystko inne spoko, ale nie wiem.. Mam dylemat. Byłem kiedyś w plusie i zasięg był super. Zależy mi na internecie, nie limitowanych rozmowach do wszystkich. Nie wiem czy dobrze jest się pakować w abonamenty, czy może wybrać coś na kartę(nie jestem związany wtedy umowa czasowo) a wszystko szybko się zmienia. Jeśli już abonament to chciałbym bardzo nisko.. 40zl..cos koło tego. Jakie macie propozycje? Interesuje mnie oferta bez telefonu, bo mam nowy spoko :)
Słyszałem, że Orange oferuje coś w stylu 360 pln za cały rok z nielimitowanymi rozmowami, smsami i chyba ponad terabajtem danych.
A jeśli chcesz standardowej oferty, to chyba wszyscy więksi operatorzy oferują teraz za 25 pln nielimitowane rozmowy, smsy i 10GB neta.
Nie interesowałbym się na Twoim miejscu małymi operatorami.
nju mobile, za 39zł masz 20GB internetu i nieograniczone rozmowy, SMSy, MMSy i 4GB w roamingu UE.
Limit 20GB rośnie co 2 kwartały, finalnie osiągając 60GB po 2 latach - nawet po pół roku ma się już konkretne 40GB.
Również polecam. Nju to obecnie chyba najlepsza oferta na rynku.
Mamy z żoną średni pakiet tj. 29zł za podstawowy numer + 9zł za dodatkowy, a w tym rozmowy/smsy do wszystkich nielimitowane i do podziału 10GB internetu. Po pół roku zwiększyli nam to do 20GB, w sumie nie wiem po co, bo chyba nie wykorzystaliśmy nigdy więcej niż 2-3GB, a za jakieś 2-3 miesiące zwiększą nam to po raz ostatni do 30GB.
Amadeusz, na ich stronie piszę że w pakiecie 39 zł w UE jest 3.26 GB. Obecnie korzystam z lyca mobile, tam za 25 zł mam 2.5 GB w UE, mam też Play na abonament coś koło 50 zł i mam w tym coś lekko ponad 5 GB w UE, ale liczą 7.32 zł dodatkowo za GB.
Nie wiem jak i czemu ale mam 4GB.
Nie wiem czy dobrze się pakować w abonament, podobno oligopol strzyże klientów na poczet przetargu na częstotliwości 5G.
Nie bierz w Virgin Mobile chyba że chcesz się dzielić danymi osobowymi z wszystkimi na globie.
w Plus na karte - 25 zł pobiera co miesiac, rozmowy/sms/mms bez imitu. Rok ważności.
np przy doładowaniach 50 zł dostajemy 25 GB na 90 dni no i 3miesiące lub rok ważności
na święta jakoś było podwojenie neta, jest też jakiś Gigabank i raz miałem około 90 GB
po 4-ch doładowaniach 50 zł dostajemy gratis 50 zł [czyli 2 miesiące gratis]
50 zl wtedy starcza na 4mies ale po 90dn trzeba załadować 50 zl by dostać net
więc wychodzi mniej jak 25 zł miesiecznie, obecnie nie jestem w stanie tego wykorzystać
w abo w plus nie widać chyba ile neta zosłało, a tu taniej i wszystko jasne
/kiedyś byłem w play karta - ciężko było utrzymać 5 min rozmowy bo wywalało uciekłem do plus i jest git/
Tylko Plus na abonament.
Też mam ten dylemat ale w ofercie na kartę bo orange coś się popsuło i chce zmienić. Korzystałem z pakietu nielimitowane sms plus 2 gb za 15zl ale zlikwidowali i teraz wychodzi koło 20 zł to za drogo bo mali oferują w tej cenie więcej a w promocji nawet z rozmowami bez limitu. Np lycamobile za 20 zł. Co polecacie? Interesuje mnie tylko SMS i pakiet danych .
Ja obecnie korzystam z Orange. 50 zł raz na 3 miesiące i zawsze starcza na rozmowy i internet (który mocno eksploatuje)
njumobile - za 29 zl miesiecznie mam 30 GB internetu (z dodanym za staz) i nielimitowane wiadomosci i rozmowy. Spoko, nie ma lepszej oferty. A mozna tez dobrac dodatkowy numer za 9 zl, jak wyzej QrKo napisal.
Tyle tylko, ze akurat nie mieszkam w Polsce, wiec tutaj nju ma kolejna wazna zalete - nieograniczona waznosc konta, tylko trzeba doladowac dowolna kwota (albo wykonac polaczenie/SMS) co bodaj pol roku.
Używam T-Mobile na kartę — zasięg ok, za 30 zł miesięcznie mam nielimitowane rozmowy, SMS i MMS w kraju, 10 GB (2,6 GB w UE) i nielimitowane wideo. Do tego rok ważności konta licząc od każdego doładowania.