Szukam plyty glownej ktora obsluzy ten procesor we wspolpracy z Geforcem 1070 TI i zeby nie byla dla nich kula u nogi.
Wymagan raczej nie mam zbyt duzych. Nie potrzebuje obslugi SLI bo nie mam kilku kart graficznych wiec jedno wejscie PCI Express wystarczy, minimum 4 porty USB z obsluga wersji 3.0 nie potrzebuje tez wielu zlacz SATA ale zeby z dwa byly, bo mam dwa dyski w kompie. Obsluga tych nowszych dyskow SSD tez sie przyda.
Nie chcialbym wymienica Ramu bo mam 16 GB DDR 3 jakies od Goodrama z napisem Play ale nie znam ich dokladnej specyfikacji to dobrze by bylo jakby nie bylo problemu z ich obsluga przez ta plyte glowna.
Raczej bede szukal uzywanej plyty glownej zeby oszczedzic wiecej kasy.
https://allegro.pl/oferta/msi-h170m-pro-vdh-d3-lga1151-ddr3-warszawa-sklep-8535145656
Tak na szybko znaleziona, bo ciężko widzę o używane z tego segmentu.
Przecież na tej plycie nie masz żadnego OC (które aż się prosi w tym procku o to, by z niego skorzystać) i jest to marnotrawstwo proca. Chcesz najlepszą i najlepiej wycenioną płytę pod 6700k? Zerknij na mojego siga ;)
To chyba wybiore ta plyte Asrocka od Hydro. Mozna ja kupic za mniej niz 400 zlotych wiec sie opyla. Ram sobie jednak zmienie na DDR4.
Wspiera Windowsa 7 jak sie zainstaluje z plyty, wiec nie wydaje sie to problemem.
Czy standardowo do tej plyty sa dolaczane sterowniki na CD-DVD czy samemu trzeba je instalowac z internetu?
I chyba nie znajdziesz plyty na DDR3 z M.2 bo chyba to chcesz do tych "nowych ssd"
Ram jest problemem.