Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaka klawiaturę wybrać

13.06.2016 00:30
😊
1
pegaz18
22
Chorąży

Jaka klawiaturę wybrać

Witam. Mam w planach kupić nową klawiaturę. Jest to moja pierwsza klawiatura mechaniczna jaka byście mi polecieli. Myślałem nad Ozone Strike Pro (cherry mx blue),tesoro durandal ultimate również cherry mx blue czy razer blackwidow ultimate z góry dzięki :)

13.06.2016 11:01
2
odpowiedz
zanonimizowany810005
38
Pretorianin

Na pewno przełączniki Blue ci będą pasować? Ja wybrałem Cherry MX Brown i jestem zadowolony ze swojej klawiatury Cooler Master Storm Quickfire Ultimate. Razer Blackwid Ultimate skreśliłem u siebie z listy gdy kupowałem klawiaturę gdyż ten blok klawiszy z makrami mi niepotrzebny w ogóle i niesamowicie by mnie tylko wkurzał. Tesoro Durandal Ultimate to świetna klawiatura i zastanawiałem się nad nią, ale wybrałem jednak tańszego Cooler Master. Ozone Strike Pro nie znam tej firmy, ale wygląda solidnie.

13.06.2016 18:40
3
odpowiedz
pegaz18
22
Chorąży

Przemyśle twoją doradę, z tym CM Storem. Klawiatura fajna bo mała jest nie zajmuje dużo biurka. A czy nie lepsze do gier byly by przelaczniki red? Albo blue z tym super klikiem bo akurat mi to nie przeszkadza lubie ten dzwiek :)

13.06.2016 23:55
4
odpowiedz
zanonimizowany810005
38
Pretorianin

Czy zapoznałeś się z podobnymi stronami o przełącznikach jak http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury/ ? Wnioskuję, że tak. Ja osobiście nie mam żadnego porównania z innymi przełącznikami ponieważ nie miałem styczności z klawiaturami mechanicznymi poza swoją na przełącznikach MX Brown. Przełączniki MX Blue o których wspomniałeś wg strony którą podałem najlepiej sprawują się w pisaniu, a gorzej w graniu. Ja chciałem coś pomiędzy, takiego uniwersalnego i do grania i do pisania i jestem zadowolony, ale, że nie miałem styczności z innymi typami przełączników to też nie mam żadnego porównania do MX Brown. Wg Test-Gear.pl najlepsze do grania to są przełączniki MX Black i MX Red. Moim zdaniem najlepsze byłyby MX Brown lub MX Blue - dobre zarówno do pisania jak i grania.

post wyedytowany przez zanonimizowany810005 2016-06-14 00:00:35
Forum: Jaka klawiaturę wybrać