Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak zdobyć grono widzów na YouTube

30.09.2015 21:39
1
KromkaTV
5
Legionista

Jak zdobyć grono widzów na YouTube

Witam od 2 miesięcy prowadzę swój kanał na youtube i mam jeden konkretny problem ponieważ pod moimi filmami jest cisza często mam sytuacje że mam po 2 wyświetlenia jedno moje testowe żeby zobaczyć jak wyszedł film a drugie albo przypadkowego dzieciaka albo mojego kolegi.
Podsumowując nie wiem jak przyciągnąć odbiorców do mojego kanału więc proszę o pomoc jestem otwarty na propozycje.

Jeśli pomyliłem kategorie to z góry sorry.

Link do mojego kanału [link] Niestety nie mogę go podać ponieważ forum blokuje ale w inny sposób mogę zaprezentować swój kanał mój nick to KromkaTV

30.09.2015 21:40
Lopot
2
odpowiedz
Lopot
66
Generał

Kategoria: moje video, jeszcze możesz ją edytować.

spoiler start

Nagrywaj Minecraft lub/i krzycz do mikrofonu. Sprawdzone.

spoiler stop

30.09.2015 22:22
3
odpowiedz
Kharman
168

Może zacznij od układania sobie jakiegoś konspektu tego co chcesz powiedzieć, bo osobiście tracę zainteresowanie po kilku pierwszych yyyyy..., proponuję też trochę researchu w temacie wymowy bo Tenryu się nie wymawia twardo.

30.09.2015 22:33
Bart2233
4
odpowiedz
Bart2233
132
Peaceblaster

1. Jesteś dzieckiem
2. Twoje materiały nie przedstawiają żadnej wartości, są nieoryginalne i niczym się nie wyróżniają
3. Nie masz dykcji i nie zwracasz uwagi na swoją wymowę (pani od j. polskiego powinna ci pomóc w tej kwestii)
4. Nie masz dobrego sprzętu. Podstawą jest posiadanie dobrej kamery(prezentując siebie łatwiej zwrócić uwagę) i mikrofonu, gry na twoim kanale zacinają się czego wielu widzów nie lubi.

Jedyne kogo mógłbyś zainteresować swoim materiałami to twoi rówieśnicy, ale w tym wypadku masz niesamowitą konkurencję i twoje filmy wypadają blado na tle tych znanych (młodych) polskich youtuberów. Dlaczego twój kolega po szkole miałby spędzać czas oglądając twoje filmy? Popytaj się w klasie co oglądają i dlaczego, może to ci pomoże.

Nie bierz tego do siebie personalnie, po prostu szczera ocena. Nie osiągniesz sukcesu wkładając tak mało wysiłku w swoje filmiki. Sam się dziwie że wysmarowałem tego posta, ale przynajmniej kulturalnie zadałeś pytanie co jest rzadkością wśród młodych(juniorów) na tym forum.

30.09.2015 22:51
😊
5
odpowiedz
koma944
58
Nights watch

Bądz jak BONUS BGC...

30.09.2015 23:20
Lilus
6
odpowiedz
Lilus
129
Redberry Belle

youtube.com/watch?v=L4ruCkHfcm0 tu jest parę wskazówek ;)

Na początek ustaw nazwę kanału, "UCQyhai1z4ljfz6fl6qbwCfw" niezbyt zapada w pamięć. I nagrywaj, pókiś młody, choćby "do szuflady", nie zniechęcaj się przy początkowo małych wyświetleniach, a na kanał wrzucaj to co uznasz za dobre, praktyka czyni mistrza. Przygotuj się dobrze do nagrania i weź do serca uwagi z postów wyżej, powodzenia :)

01.10.2015 09:09
maly_17a
👍
7
odpowiedz
maly_17a
166
Senator

Pracuj, pracuj, pracuj i zwracaj uwagę na krytykę. :) Na paru fajnych ludzi trafiłem bezpośrednio przez szukajkę, gdy chciałem kupić daną grę, albo po prostu znaleźć materiały do niej dotyczące, dlatego dobra nazwa kanału i filmików też się liczy. Resztę już Ci tu napisali.

01.10.2015 09:16
Kanon
👍
8
odpowiedz
Kanon
259
Befsztyk nie istnieje
01.10.2015 15:47
9
odpowiedz
KromkaTV
5
Legionista

Dzięki za tyle odpowiedzi a jeśli chodzi o jeden post to nie rozumiem jedynie co zrobić żeby moje filmy miały jakąś wartość.Czyli co mam robić leprzą jakość czy mam wymyślać bardziej kreatywne serie

01.10.2015 16:57
10
odpowiedz
zanonimizowany1070630
1
Generał

Chryste, ile Ty masz lat? 10? Nie za wcześnie na youtubowanie? Masz na kanale 2 minutowy filmik z majnkrafta i oczekujesz tysięcy wyświetleń?

01.10.2015 17:29
Bezi2598
11
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

Musisz być jak Tommy Lee Jones w Ściganym.

01.10.2015 20:18
piokos
12
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

może filmik z "I Am Bread" (PC)
https://www.gry-online.pl/gry/i-am-bread/z73ef9#pc

01.10.2015 20:40
Deton
13
odpowiedz
Deton
207
Know thyself

Przede wszystkim nagrywaj to co Ci daje frajdę. I jeśli daje Ci to frajdę, to nie przestawaj, nawet mimo braku widzów. Jednocześnie jak najwięcej się ucz, pracuj nad jakością video, dźwięku, montażu, no i przede wszystkim treści. Staraj się, żeby każdy kolejny filmik był chociaż odrobinę lepszy od poprzedniego.
Widzowie przyjdą z czasem i z rozwojem Twoich umiejętności.
Powodzenia!

02.10.2015 09:30
14
odpowiedz
Haszon
136
Senator

Pamiętaj też, że widzowie nie przyjdą sami, szczególnie przy tak mocnej konkurencji i oklepanej tematyce. Dzisiejsze let's playe, to po prostu biznes, w który musisz zainwestować sporo pieniędzy by zaczął się opłacać. Jeśli więc nie masz na start kilkudziesięciu tysięcy złotych to lepiej się za to nie zabieraj. Znajomy parę lat temu zainwestował w to jakieś 20 tys zł (sprzęt, reklama) i też niewiele osiągnął.

03.10.2015 14:49
Sandro
😊
15
odpowiedz
Sandro
120
Legend

Dość długo się zbierałem żeby powiedzieć coś sensownego w tym temacie, bo zadałeś bardzo trudne pytanie.

Jak zdobyć grono widzów na YouTube - innymi słowy, jak przykuć uwagę widza. Czyli problem, z którym boryka się kupa ludzi, od jutuberów począwszy na uber-marketerach Coca-Coli i Pepsi skończywszy :)

Ja sam nigdy nie publikowałem wideo na YT, ale na Twoim miejscu koncentrowałbym się na wartości jaką wnosisz w życie swoich potencjalnych widzów.

Niestety, tworzenie materiałów skutecznie przykuwających uwagę 'ot tak', bez potężnego doświadczenia w branży rozrywkowej jest niemal niewykonalne, zwłaszcza że rywalizujesz o uwagę widza z innymi twórcami na YT, profesjonalnymi serialami, filmami i programami telewizyjnymi.

Zamiast tego polecałbym Ci skoncentrować się na tym, czym ludzie w danej chwili najbardziej się interesują.

Ostatnio była mowa o bugach w THPS5. Jeśli stać Cię na grę, kup ją i nakręć wideo prezentujące te bugi.
Zbliża się nowy Assassin's Creed? Zbierz informacje na temat nowej gry i nakręć film, w którym porównujesz obietnice twórców z tym co widziałeś w poprzednich odsłonach.
Wychodzi nowe GTA, w którym trzeba odstrzelić 200 gołębi lub znaleźć 200 'znajdziek'? Nakręć serię filmików pokazujących gdzie ich szukać (strasznie hardkorowe, ale da się zrobić).
C&C Red Alert trafia za darmo na Origin? Masz temat na gameplay! W przypadku remasterów też można zresztą zrobić porównanie starej i nowej wersji.
Jeśli masz coś ciekawego do dodania w temacie innych wydarzeń (np. Microsoft przejmuje Havok), o tym też można nakręcić filmik.

"Nośne" tematy nie tylko przyniosą Ci więcej ruchu z wyszukiwarek. Po wrzuceniu linków do Twoich wideo na forach, gdzie aktualnie toczy się dyskusja na tematy poruszane przez Ciebie w filmikach, zapewne doczekasz się większej liczby odsłon, bo ludzie zaangażowani w te dyskusje chętniej sprawdzą wideo dotyczące sprawy, którą są zainteresowani.

Last but not least - jeśli chcesz mieć szerszą publikę, naucz się angielskiego. Zacznij już, zaraz.

I mam nadzieję, że jesteś bardzo, bardzo, bardzo młody, bo to oznacza że masz jeszcze mnóstwo czasu na naukę języka i rozkminienie niuansów kontentu wideo w Internecie.

Powodzenia!

Forum: Jak zdobyć grono widzów na YouTube