Witam. Wystawiłem do sprzedaży używanego laptopa na OLX. Ktoś się zgłosił ,jednak zaproponował niższa cenę plus koszty transportu. W jaki bezpieczny sposób mogę tego laptopa wysłać , tak aby nie okazało się że wyśle a nie dostane pieniędzy ?
Zapytaj sie tego kogos w jaki sposob chce miec to wyslane, w koncu on chce za to placic. Tylko nie wysylaj zanim nie dostaniesz kasy.
Albo za pobraniem, albo dajesz warunek, że nie wysyłasz, dopóki pieniędzy nie będzie na koncie.
No powiedział że standardowo czyli za pobraniem. Rozumiem że w takim przypadku przesyłkę robi się na poczcie czy może lepiej jakaś inna firmę kurierską ?
Na poczcie dostane jakieś tekturowe pudełko ? W domu pewnie lepiej dodatkowo laptopa zabezpieczyć ? Jeśli adresat przesyłki nie odbierze rozumiem ze bez dodatkowych kosztów wraca ona do mnie jednak jestem stratny o koszty wysyłki ? Czy rzeczywiście w takich przypadkach większość ludzi wysyła za pobraniem ?
mich83 - W razie nieodebrania przesyłki pobraniowej przez kupującego, chyba musisz też pokryć koszty transportu zwrotnego.