gdy zostawiam w lodówce twardnieje na kamień i nie można rozsmarować po pajdzie. gdy zostawiam poza lodówką roztapia się i robi się mocno rozlazłe.
Trzymaj na zewnatrz (w znaczeniu 'nie w lodowce'), w maselniczce z pokrywka, wypelnionej woda.
Masła z dużą ilością olei roślinnych mają tendencje do zbytniego mięknięcia. Możesz szukać takich, które posiadają jak najwięcej tłuszczów nasyconych bez dodatków, tyle, że są one droższe.
Masło w spryskiwaczu :D
Spróbuj trzymać masło na najwyższej półce, gdzie jest wyższa temperatura.
Trzymaj w lodówce, a przed jedzeniem wystaw je na zewnątrz. Po smarowaniu odłóż na półkę w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki odkrój kawałek i włóż np. do filiżanki i na moment do mikrofali.
Na której półce lodówki je trzymasz? Jak na dole to nic dziwnego, bo im wyższa półka tym cieplej. Możesz mieć tech ustawioną za niską temperaturę.
Niedługo będą powstawać tematy pt. "Jak efektywnie podcierać się po sesji w WC".
pierwszy raz robi kanapki, to co sie dziwicie. Wy też skądś taką wiedzę czerpaliście, podobnie jak tę, jak używa sie noża albo smaży jajecznicę. A ze teraz dzieci wychowuje internet (tak jak kiedyś ulica)...
Masło po prostu tak ma, choć naprawdę dobre nie powinno być chyba aż tak twarde. Ale zawsze stwardnieje po długim leżeniu w lodówce.