Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak używać masła?

15.01.2014 21:11
1
sukiennice
8
Legionista

Jak używać masła?

gdy zostawiam w lodówce twardnieje na kamień i nie można rozsmarować po pajdzie. gdy zostawiam poza lodówką roztapia się i robi się mocno rozlazłe.

15.01.2014 21:17
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Trzymaj na zewnatrz (w znaczeniu 'nie w lodowce'), w maselniczce z pokrywka, wypelnionej woda.

15.01.2014 21:21
Wismerin
3
odpowiedz
Wismerin
97
Generał

Masła z dużą ilością olei roślinnych mają tendencje do zbytniego mięknięcia. Możesz szukać takich, które posiadają jak najwięcej tłuszczów nasyconych bez dodatków, tyle, że są one droższe.

15.01.2014 21:24
Emsik
👍
4
odpowiedz
Emsik
19
Demon Beggar

Masło w spryskiwaczu :D

Spróbuj trzymać masło na najwyższej półce, gdzie jest wyższa temperatura.

15.01.2014 21:25
Will Barrows
👍
5
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

kup se likłid bater

15.01.2014 22:47
cswthomas93pl
6
odpowiedz
cswthomas93pl
147
Legend

Trzymaj w lodówce, a przed jedzeniem wystaw je na zewnątrz. Po smarowaniu odłóż na półkę w lodówce.

15.01.2014 22:55
Emsik
7
odpowiedz
Emsik
19
Demon Beggar

Po wyjęciu z lodówki odkrój kawałek i włóż np. do filiżanki i na moment do mikrofali.

15.01.2014 23:11
Imak
8
odpowiedz
Imak
128
Senator

Na której półce lodówki je trzymasz? Jak na dole to nic dziwnego, bo im wyższa półka tym cieplej. Możesz mieć tech ustawioną za niską temperaturę.

15.01.2014 23:30
9
odpowiedz
zanonimizowany894645
11
Pretorianin

Niedługo będą powstawać tematy pt. "Jak efektywnie podcierać się po sesji w WC".

16.01.2014 00:40
Herr Pietrus
10
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

pierwszy raz robi kanapki, to co sie dziwicie. Wy też skądś taką wiedzę czerpaliście, podobnie jak tę, jak używa sie noża albo smaży jajecznicę. A ze teraz dzieci wychowuje internet (tak jak kiedyś ulica)...

Masło po prostu tak ma, choć naprawdę dobre nie powinno być chyba aż tak twarde. Ale zawsze stwardnieje po długim leżeniu w lodówce.

Forum: Jak używać masła?