Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak usunąć grę ze steam

14.07.2013 13:33
Mr.Kalgan
1
Mr.Kalgan
222
Gold Dragon

Jak usunąć grę ze steam

Jak w temacie. Usiłuję usunąć Skyrim (kupiłem edycję legendary). Tymczasem po deinstalacji normalnej gry i instalacji nowej, steam nawet nie pyta o nowy klucz aktywacyjny tylko ponownie instaluje grę bez dodatków.

14.07.2013 13:53
Tomeis
2
odpowiedz
Tomeis
114
Konsul

Nowy kod wklep w zakladka gry/aktywacja produktu w steam, moze zadziala.
Nie wiem czy LE to bedzie nowy wpis czy tez dolozy DLC do kupionego wczesniej skyrima.(raczej nie dostaniesz "zdublowanej" podstawy skyrima, ale o tym chyba wiedziales kupujac LE?) A jeszcze mozesz zalozyc nowe konta dla skyrim LE.

Usunac samemu sie nie da. Dopisana gra bedzie "wiecznie", chyba support moze cos zrobic, ale po co skoro kod powinnien zadzialac poprzez aktywacja kodu?
I gdzies ty kupil skyrim goty, ze musisz recznie wprowadzac je do steama.

14.07.2013 13:57
Mr.Kalgan
3
odpowiedz
Mr.Kalgan
222
Gold Dragon

Skyrim LE kupiłem w sklepie GOLa.
Gdyby udało się usunąć starego skyrima mógłbym odstąpić go kumplowi.
Nowe konto ? Jest to jakiś pomysł.

14.07.2013 14:16
Tomeis
4
odpowiedz
Tomeis
114
Konsul

Nie mam absolutnej wiedzy na ten temat wiec nie pomoge w rozwiazaniu problemu do konca. I wiekszosc tego posta to teoretyczne rozwania, a nie porady praktyczne!

Jak dlugo znasz steama, bo "wpadles" w bagno, bo support/pomoc klienta steama raczej nie pomoze w przeniesieniu gry na inne konto od tak sobie(z tego co wiem). Mozna by kombinowac, ale niewiadomo jakie beda efekty. Mozna by sie bawic, ze
*kupiles starego skyrima ze kradzionej karty, gre usuna, co z kluczem nie wiadomo czy bedzie do ponownego uzytku, twojego konto moze dostac bana
*jezeli stary skyrim jest wersji pudelkowej to kolega moglby zalozyc swoje konto, i skladajac skarge do supportu napisac, ze ma klucz ktory zostal uzyty i wyslac im zdjecia i inne dowody. Efekt : kasuja gre, a twoje konto tez moga zbanowac
Co z tego wynika, ze oprocz usuniecia gry mozesz od Stema oberwac kijem o nazwie ban.

Starego klucza do skyrima nie oddasz tak poprostu, bo jest juz wpisany do twojego konta i nikt inny go juz nie wpisze/aktywuje. No chyba, ze oddasz koledze cale swoje konto(nie ma problemu jak masz tam tylko skyrima, ale jak wiecej gier, to co innego)

Jezeli chciales oddac koledze za oplata to mozez to wycenic na tyle by dokupic osobno dlc dla swojego konta.
I jak nowe konto jest mozliwe, bo mozecie w dwoch uzywac jednego konta w trybie offline, ale to niezgodne z zasadami steama i w zaleznosci "rozwoju wydarzen" rozne rzeczy moga sie zdarzyc.

14.07.2013 14:22
Raistand
5
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Skyrim LE kupiłem w sklepie GOLa.
Gdyby udało się usunąć starego skyrima mógłbym odstąpić go kumplowi.
Nowe konto ? Jest to jakiś pomysł.

Inne konto. Innej opcji nie ma.
Możesz odtapić kumplowi stare a na Skyrima LE założyć nowe.

14.07.2013 14:41
6
odpowiedz
nsf1
19
Chomik

A to nie jest przypadkiem tak, że jak drugi raz kupisz tę samą grą to dostajesz jedną wersję w postaci giftu? Ja tak z Half-Life miałem. Najpierw zainstalowałem Half-Life 2 przy premierze a potem gdy aktywowałem kod z Orange Boxa miałem gift na HL2 i grę na koncie. Tak więc wydaje mi się, że jak aktywujesz tą drugą kopie Skyrima to dostaniesz jeden gift i będziesz go mógł przekazać kumplowi, a dodatki będą na twoim koncie ale nie jestem w 100% pewny.

14.07.2013 14:49
Raistand
7
odpowiedz
Raistand
181
Legend

A to nie jest przypadkiem tak, że jak drugi raz kupisz tę samą grą to dostajesz jedną wersję w postaci giftu?

Nie. Nie jest tak.

(Orange Box jest jednym z bardzo niewielu wyjątków od tej reguły.)

14.07.2013 14:54
8
odpowiedz
nsf1
19
Chomik

No to jestem trochę zaskoczony. Mógłbyś w takim razie powiedzieć co się dzieje jeżeli drugi raz dodam/kupię tę samą grę?

14.07.2013 14:59
Raistand
9
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Drugi raz tej samej gry nie dodasz.
Natomiast w przypadku gdy aktywujesz "pakiet" z jednego klucza a część z nich już masz to te nadmiarowe przepadają. Podobnie jest ze Skyrimem LE. Tak naprawdę to Skyrim + rozszerzenia. Jeżeli masz na koncie pudełkowego Skyrima PL a potem dodasz do niego pudełkowego Skyrima PL LE to dodadzą się dodatki a jeden Skyrim wyparuje.

Forum: Jak usunąć grę ze steam