Ostatnio dostalem od znajmych troche giftcardow do Amazona.
I moje pytanie troche byc moze gupie, ale kiedy sie kupuje bezposrednio od amazona.
Bo wchodzac na strone amazona i chce kupic np: sluchawki apple. Pisze ze sprzedawca jest Appple, czy to W razie reklamacj mam sie kontaktowac z Apple czy Amazonem?
Dalej jest jeszcze ciekawiej gdy kliam innych sprzedawcow to pojawiaja sie Chinskie podrobki:/ Normalnie pisze 100 Apple orginal a pod spodem oceny 1/5 ze to chinski szajs. Jak Amazon moze tolerowac takich sprzedawcow na swojej stronie.
Normalnie nie mam pojecia co tu sie dzieje, czy ten Amazon przerodzil sie w tabloce oglesZeniowa?
Przecież Amazon od zawsze miał innych sprzedawców , nie realizował sam wszystkich zamówień. Ogólnie, jeżeli cokolwiek jest "fulfilled by Amazon" to reklamacjami zajmuje się właśnie ww. Amazon.
Ale z ciekawostek - "fulfilled by Amazon" tak na prawdę nie oznacza, że sprzedaje to Amazon. Jest to towar wysyłany z magazynów Amazona, przez samego Amazona, ale ten towar (i cenę za jaki jest sprzedawany) ustala sprzedawca, który dostarczył go do magazynów Amazona.