Witam. Chciałbym się dowiedzieć, co to jest gra w postaci giftu. Czy jeśli już raz ją zainstalowałem, to mogę ją komuś oddać? Proszę o podpowiedź. ;)
gifta możesz aktywować na swoim koncie lub dodać do ekwipunku i wysłać znajomemu
Czyli że nawet jak zainstalowałem, to moge dodać ją do ekwipunku, i dać ją mojemu koledze?
Nie. Jak juz dodałes do biblioteki to zostaje u Ciebie. Zainstalowanie=dodanie do biblioteki=POKI CO nic z tym nie zrobisz.
Koledze mozesz pożyczyć CAŁE konto.
a ja mam pytanie,czy te gry zostają na stałe czy mogą za jakiś czas "zniknąć" z biblioteki ?
jeśli zostały legalnie nabyte to nie znikną
Jak kupujesz nielegalny klucz na Allegro czy innej stronie to gra moze zostac usunieta z Twojego konta
"nielegalny klucz", dobre :)
nielegalny klucz?
dlaczego jest nie legalny?
czyli w ogóle nie mogę kupować kluczy na allegro?
Możesz. Tylko czasem bywa tak, że ktoś sprzedaje klucz ktory nabył za hajs ze skradzionej karty kredytowej. Wtedy można mieć problem.
Wszystko zależy od tego czy klucz/gift został kupiony od producenta w prawidłowy, legalny sposób, problemy możesz mieć gdy do zakupu użyto kradzionej karty płatniczej lub po prostu bank nie autoryzuje transakcji w przypadku gdy dane podane przy zakupie nie będą zgadzać się z tymi na karcie, przykład: używanie polskiej karty płatniczej do zakupów za granicą przez VPN, podając się za obcokrajowca.