Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak sprawdzić czy pójdzie mi VII heroes

12.09.2015 15:35
1
Aleks07
2
Junior
Image

Jak sprawdzić czy pójdzie mi VII heroes

Sorki że zawracam głowę takimi głupotami, ale mam podzielone zdania kolega informatyk mówi że powinna mi pójść na minimalnych, a dwóch innych znajomych się śmieje i mówią że nie ma opcji :( pomóżcie minimalne wymaganie gry :
Procesor: Intel Core i5-660 3,3 Ghz lub AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz - ja mam Intel Core i5-2450M 2,5Ghz
Pamięć operacyjna: 4 GB - też mam 4
Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 460 lub AMD Radeon HD 5850 z 1 GB pamięci - mam NVIDIA GeForce GT 525M

Jeden znajomy podał mi też stronę która sprawdza takie dane ale mówi że nie jest w 100 % skuteczna bo niektóre gry mu odpalały mimo że program mu odrzucał, sprawdziłam i karta graficzna niby jest wystarczająca ale ogólnie to odrzuca i nie wiem o co chodzi, zresztą dodałam screen z tego programu i wymagań w razie jakbym coś źle przepisała

12.09.2015 15:37
Mutant z Krainy OZ
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
261
Farben

Przede wszystkim pytanie, czy masz system 64 bitowy, bo tylko na takim ma działać siódma część heroesa.

12.09.2015 15:46
3
odpowiedz
Aleks07
2
Junior

Tak jest 64 bitowy

12.09.2015 15:54
Martius_GW
4
odpowiedz
Martius_GW
61
Generał

Jakiś czas temu można było dostać klucze do bety i były dodawane do humble bundle. To byłby najlepsze sposób. Przed premierą to niestety można tylko powróżyć z fusów. Różne gry potrafią inaczej działać, jedna zadziała spokojnie na słabszym sprzęcie, inna będzie się dławić nawet na czymś lepszym.

12.09.2015 16:04
5
odpowiedz
zanonimizowany793837
39
Generał

Z twej specyfikacji wynika, że masz laptopa. Procesor teoretycznie powinien pociągnąć na minimalnych a ta i5 660 to chyba jakiś żart. Grafikę trzeba by było zmienić, bo jeśli nawet GT 525M bazuję na rdzeniu z GTX 460, to i tak jest to karta słabsza. A, że w laptopach zmiana układów graficznych to niemożliwa zabawa lub nieopłacalna to zalecałbym ci po prostu zmniejszenie detali w samej grze, gdy już będziesz ogrywała. Maksymalna rozdzielczość musi być na poziomie 1280x720 i nie więcej i poziom szczegółowości na średnie. Powinno wystarczyć do uzyskania dobrej wydajności.

Licz się z tym, że nowe gry na twoim sprzęcie działać dobrze nie będą.

12.09.2015 17:06
6
odpowiedz
zanonimizowany878136
27
Konsul

Chyba mam podobnej klasy kompa jeśli porównywać klasę z tymże mam wersje amd 4 rdzeniową dość dobry proc 3,9 ale radeon słaby 8570HD także zdeczko większe niż minimalne i powiem tak beta się odpala ale jest zupełnie niegrywalna - tnie się na minimalnych niemiłosiernie w niskiej rozdziałce 1280(8 klatek tylko). Wydaje się że karta gtx460 jest może zdeczko lepsza niż radeony ale nie liczyłbym, że przekroczy 12 klatek choć tu mogę się mylić. Szóstka będzie pewnie grywalna, bo na moim chodzi przyzwoicie w niskiej rozdziałce 1280 - nawet na średnich prezentuje się naprawdę pięknie, a chyba nawet grałem na wysokich w 6 i spadek w fps był niezauważalny - ale ludzie do tej części są ponoć zrażeni.

12.09.2015 17:32
7
odpowiedz
zanonimizowany878136
27
Konsul

przepraszam nie doczytałem - nie przeczytałem dalszej części jaki masz komp - moim zdaniem "odpalić może odpalisz" - ale raczej zaręczam, że gra wtedy będzie męczarnią. Chyba że gra nie wymaga siły na procku - twój jest naprawdę mizerny w taktowaniu - stawiam, że nie odpalisz VII

Forum: Jak sprawdzić czy pójdzie mi VII heroes