Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak sprawdzić bezpieczeństwo danej strony?

15.09.2011 18:59
mefsybil
1
mefsybil
12
Legend

Jak sprawdzić bezpieczeństwo danej strony?

No dobra. Poprzedni wątek poleciał za link do strony dla dorosłych. W takim razie inaczej. W jaki sposób można sprawdzić czy dana strona jest zawirusowana czy nie?

Znam strony VirusTotal i mywot.com, tylko że problem w tym, iż obie pokazują zupełnie co innego. Wg pierwszej strona, na którą wszedłem jest czysta, wg drugiej są tam malware'y i inne syfy.

Avast pokazuje, że strona ma średnią reputację.

Przy okazji zapytam, czy może coś wiecie na ten temat. Chatroulette rozdaje od jakiegoś czasu bany, ja takowego dostałem i zostałem przekierowany na stronę w stylu chatroulette, ale z gołymi cyckami i dupami. Anglojęzyczna wikipedia to potwierdza, ale czy mam się o co bać? Błagam, odpowiedzcie...

15.09.2011 19:02
2
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

co to za strona?

15.09.2011 19:05
mefsybil
3
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

dorosły po angielsku, cr.com
Bez żadnych znaków między adult a cr.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chatroulette
The website's users who are banned are now punished by redirecting them to an adult chatroulette or you can do "community service" where you scroll through screenshots and mark ones that violate the terms of the site.

Miałem dokładnie to samo o czym mówi Wikipedia, ale co z tego, skoro na mywot ludzie twierdzą, że można paść przez to ofiarą phishingu. No i to zasrane 'punished'...

15.09.2011 19:15
4
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

Chyba wszystko ok, to w końcu należy do normalnego chatroulette.

A na tym mywocie to nawet dżasminnażywo.com ma złą reputację, więc to chyba średnio wiarygodne :P

15.09.2011 19:22
mefsybil
5
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

A avast pokazuje, że ma zajebistą reputację :D No dobra, skoro tak, to VirusTotal i ty mnie przekonaliście. Dzięki wielkie :P

15.09.2011 19:24
6
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

a za co ban? o_O

15.09.2011 19:26
mefsybil
😒
7
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Pewnie za śmianie się z ludzi... Siedziałem tam może z 4 minuty.

BTW: Nie wiedziałem, że porównywanie ludzi do Biebera czy Bin Ladena to od razu obrażanie... Tak wyglądali.

Forum: Jak sprawdzić bezpieczeństwo danej strony?