W sensie muszę męczyć się od początku z pierwszymi częściami? Czy mogę zacząć od jakieś nowszej części 4; 5 lub Infinite i nie będę miał dużych fabularnych braków?
Nie mam czasu na ogrywanie tego wszystkiego, a te pierwsze części wyglądają teraz trochę kiepsko :/
Raczej będziesz miał braki mimo że fabuła nie jest jakaś niewiadomo jaka. Zaczynasz od Reach,1,2,3,4, 5 jeśli masz konsole i Infinitie. W każdą grało się dobrze. 1,2 i 3 mimo słabszej grafiki nadal są niezłe, tym bardziej że 1 i 2 odnowiono (chyba). Chyba mi się nawet lepiej grało w te starsze.
Nie ma co się spieszyć. Graj ile masz czasu. Mi zeszło ze 2 lata ale przeszedłem wszystkie
Możesz ograć zrematerowaną kolekcję Master Chiefa z Reach i ODST jako dodatkami. Niestety ogrywanie nowszych części serii mija się z celem, bo wszystkie gry Halo stanowią składowe większej historii i są mniej lub bardziej powiązane ze sobą.
Halo halo tu Londyn, ona czarna on blondyn. Ona mówi nic z tego, on wyciąga metrowego!
A tak seria Halo to dość złożona historia i polecam zaliczyć wszystkie części. Najbardziej różnicę w rozgrywce odczujesz w pierwszej części i momentami elementy pustki, ale już druga część nie odbiega grywalnością od nowszych wersji. Warto też zaliczyć Reach żeby zobaczyć o co to całe Halo.