Problem dot. poziomu zaawansowanego. Mam taki problem, ze na poczatkujacym pakuje rywalom po 4 bramki na zero z tylu grajac podbeskidziem z duzo silniejszymi rywalami. Na zaawansowanych dostaje na ogol baty od druzyn teoretycnie slabszych. O ile defensywa funkcjonuje tak nie mam zadnego schematu na atak. Jak strzelac bramki na zaawansowanyym. Macie jakies zagranie ktore sie sprawdza, sposob w ktorym gubi sie komputer. Praktycznie dochodzac do pola karnego w sekunde trace pilke. Nie ma mowy zeby sie obrocic na strzal, celnie dosrodkowac, czy wystawic pilke. Co robic? Wiekszosc moich goli to stale fragmenty gry.
Ja gram na legendarnym. Moja taktyka na mecz wygląda tak: 4-3-3 (z cofniętą "9"), po rozpoczęciu ustawiam "posiadanie piłki" i styl defensywny. W czasie meczu staram się być około 65-70% przy piłce<- względy bezpieczeństwa, mało bramek tracę. Staram się dojść do linii pola karnego i rozgrywam na szerokości boiska. Wyczekuję moment w którym jeden z moich zaczyna wbiegać w pole karne i wtedy dogrywam mu piłkę. Ew. graczem stojącym przy polu karnym robię szybki zwrot w stronę bramki i oddaję strzał. Ważne są też strzały z dystansu i umiejętność wykorzystania bocznych obrońców. Gram bardzo słabym klubem, zawsze, i z reguły spełniam cele zarządu.
"zaawansowany" to poziom śmiechu, jak można sobie tam nie radzić?
Ja na klasie światowej każdą akcję muszę dokładnie rozgrywać. Nie ma piłek na pałę bo inaczej dostaję takie lanie że sobie odpuszczam :P Staram się co raz bliżej podchodzić pod pole karne przeciwnej drużyny i jak zrobi się jakaś luka w obronie to posyłam prostopadłe po ziemi/górą na napastnika (gram na 4-2-3-1). Ewentualnie staram się grać jak najbardziej ofensywnie i jak komputer stosuje pressing wtedy staram się jak najszybciej grac w przód.
Takim sposobem często wygrywam, ale nie są to jakieś wyniki typu 4-0 itd ale 1-0, 2-1.
edit: I w tej formacji, gdy ciężko mi się przebić, próbuję grać skrzydłami. Muszą więc być szybcy piłkarze na tych pozycjach.
Nie sprintować. Ea chciało zbalansować rozgrywkę, która w 13 opierała się wyłącznie na sprintach. Ale oczywiście przegięli. Teraz taki kloc jak Hummels dogania bez problemu Messiego i jeszcze zabiera mu piłkę.
Trzeba kombinować. Podania na wolne pole, prostopadłe, wrzutki itd, itp.