Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: jak grac w fife 14?

02.12.2013 21:06
PATORIKKU
1
PATORIKKU
144
jak trwoga to do Boga

jak grac w fife 14?

Problem dot. poziomu zaawansowanego. Mam taki problem, ze na poczatkujacym pakuje rywalom po 4 bramki na zero z tylu grajac podbeskidziem z duzo silniejszymi rywalami. Na zaawansowanych dostaje na ogol baty od druzyn teoretycnie slabszych. O ile defensywa funkcjonuje tak nie mam zadnego schematu na atak. Jak strzelac bramki na zaawansowanyym. Macie jakies zagranie ktore sie sprawdza, sposob w ktorym gubi sie komputer. Praktycznie dochodzac do pola karnego w sekunde trace pilke. Nie ma mowy zeby sie obrocic na strzal, celnie dosrodkowac, czy wystawic pilke. Co robic? Wiekszosc moich goli to stale fragmenty gry.

02.12.2013 21:12
CyberTron
2
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

Ja gram na legendarnym. Moja taktyka na mecz wygląda tak: 4-3-3 (z cofniętą "9"), po rozpoczęciu ustawiam "posiadanie piłki" i styl defensywny. W czasie meczu staram się być około 65-70% przy piłce<- względy bezpieczeństwa, mało bramek tracę. Staram się dojść do linii pola karnego i rozgrywam na szerokości boiska. Wyczekuję moment w którym jeden z moich zaczyna wbiegać w pole karne i wtedy dogrywam mu piłkę. Ew. graczem stojącym przy polu karnym robię szybki zwrot w stronę bramki i oddaję strzał. Ważne są też strzały z dystansu i umiejętność wykorzystania bocznych obrońców. Gram bardzo słabym klubem, zawsze, i z reguły spełniam cele zarządu.

"zaawansowany" to poziom śmiechu, jak można sobie tam nie radzić?

02.12.2013 21:12
3
odpowiedz
zanonimizowany784149
52
Generał

Ja na klasie światowej każdą akcję muszę dokładnie rozgrywać. Nie ma piłek na pałę bo inaczej dostaję takie lanie że sobie odpuszczam :P Staram się co raz bliżej podchodzić pod pole karne przeciwnej drużyny i jak zrobi się jakaś luka w obronie to posyłam prostopadłe po ziemi/górą na napastnika (gram na 4-2-3-1). Ewentualnie staram się grać jak najbardziej ofensywnie i jak komputer stosuje pressing wtedy staram się jak najszybciej grac w przód.

Takim sposobem często wygrywam, ale nie są to jakieś wyniki typu 4-0 itd ale 1-0, 2-1.

edit: I w tej formacji, gdy ciężko mi się przebić, próbuję grać skrzydłami. Muszą więc być szybcy piłkarze na tych pozycjach.

02.12.2013 21:55
PATORIKKU
4
odpowiedz
PATORIKKU
144
jak trwoga to do Boga

Co robic jak przy kazdym sprincie przeciwnik mnie zwyczajnie odpycha ?

02.12.2013 22:32
CyberTron
5
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

Nie sprintować. Ea chciało zbalansować rozgrywkę, która w 13 opierała się wyłącznie na sprintach. Ale oczywiście przegięli. Teraz taki kloc jak Hummels dogania bez problemu Messiego i jeszcze zabiera mu piłkę.

Trzeba kombinować. Podania na wolne pole, prostopadłe, wrzutki itd, itp.

Forum: jak grac w fife 14?