Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak FRAPSem nagrać dźwięk z gry i mikro jednocześnie?

09.08.2011 22:02
😐
1
zanonimizowany645553
3
Senator
Image

Jak FRAPSem nagrać dźwięk z gry i mikro jednocześnie?

Mam takiego oto problema. Obejrzałem pierdyliard poradników na YT, ustawiam wszystko jak należy. Dźwięk z gry nagrywa się elegancko ale mój głos już wcale.

Karta dźwiękowa to Realtek HD Audio

Mikrofon ze słuchawkami- jakiś no name e5 za 3 dychy ale działa, grałem w Lefta wielokrotnie korzystając z tego mikrofonu i jest elegancko.

Moje ustawienia--->

Nie wiem już jak mam to ustawić co by działało...

09.08.2011 22:44
😒
2
odpowiedz
zanonimizowany645553
3
Senator

bump...

09.08.2011 22:58
3
odpowiedz
zanonimizowany507985
66
Legend

Zamiast nagrywać swój głos w programie FRAPS, polecam nagranie Ci swojego komentarza w oddzielnym programie (AudaCity). Głos nagrany we Frapsie do niczego się nie nadaje i jest kiepskiej jakości. Włączasz sobie AudaCity, klikasz nagrywanie i niech Ci sobie to leci. A filmik z gry nagraj normalnie Frapsem. Potem oba pliki możesz połączyć np. w zwykłym Windows Movie Maker. Efekt będzie o niebo lepszy.

Btw. To polecam przeczytać sobie to:

Przybornik Rocka - podstawy tworzenia filmów
http://gameplay.pl/news.asp?ID=59464

09.08.2011 23:19
4
odpowiedz
zanonimizowany645553
3
Senator

Dzięki, spróbuję. Rozwiązałem problem ale częściowo. Tzn. już nagrywa mi się dźwięk z gry i mój głos równoczesnie ale za to dźwięk z gry spada do fatalnej jakości, jest zniekształcony. Cóż...jutro się będe bawił...

10.08.2011 21:29
👍
5
odpowiedz
zanonimizowany584122
35
Konsul

Możesz zrobić tak: 1. Puszczasz Frapsa z nagrywaniem dźwięku z gry. 2. Puszczasz Audacity, żeby nagrywało Twój głos z mike'a. 3. Obrabiasz nagranie z Audacity tak żeby było słychać tylko twój głos (powinny być jakieś wtyczki do tego. Mam nadzieję) 4. Zgrywasz filmik i głos w całość za pomocą Windows Movie Makera (np.). Możesz też sprawdzić czy Fraps nagrywa dźwięk z gry przy wyłączonych/wyciszonych głośnikach, wtedy miałbyś spokój z punktem 3.

Forum: Jak FRAPSem nagrać dźwięk z gry i mikro jednocześnie?