Jak całkowicie usunąć oprogramowanie z komputera?
Witam. Chciałem dzisiaj "sformatować" komputer i chyba, a raczej napewno coś spartoliłem... Włożyłem płytę z win7 i najzwyczajniej go zainstalowałem. wszystko wygląda jakby system był zainstalowany od nowa ale na dyskach mam stare programy które zajmują tyle samo miejsca co wcześniej... Chciałbym całkowicie usunąć windowsa a następnie zainstalować go od samego początku tylko pytanie jak i czy w ogóle da się tak zrobić? A Jeśli nie to co njbardziej by mi odpowiadało jeśli chcę po prostu mieć jeden system w którym nie ma nic z poprzedniego... (chcę ten sam system co przedtem)
Wkładasz płytę z systemem, uruchamiasz z niej kompa, przechodzisz kolejne kroki instalatora do chwili, aż pojawi się wybór dysku, na którym ma być zainstalowany system. Zaznaczasz ten, na którym do tej pory był Windows, formatujesz partycję, instalujesz system. Jak chcesz się pozbyć danych z pozostałych partycji i dysków to po prostu albo wykasuj wszystko pojedynczo ręcznie, albo formatuj całe partycje.
@PanAnonimowy - Jeśli ma być wyczyszczone wszystko to format dysku tak jak napisał kolega powyżej, można to zrobić z poziomu instalatora windowsa, a jeśli musi to być zrobione z sensem tak jak chcesz i nie dasz rady tego zrobić sam np. Radi dysków, podział partycji na wielkości itd, to najlepiej zadzwonić, zajechać do serwisu taka usługa to pewnie znikomy koszt.
dobra jakoś dałem radę, jutro muszę tylko sterowniki pościągać i wszystko będzie cacy, dzięki ;)