Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: izzyKONTO mBank - opłaca się założyć?

22.12.2008 15:48
matisek14
1
matisek14
50
Tak tak, to ja...

izzyKONTO mBank - opłaca się założyć?

Witam, mam zamiar założyć owe konto. Posiadacze, możecie się podzielić opiniami o nim? I mam parę pytań. Jak się wpłaca pieniądze? Czy jest problem z założeniem? Na prawdę nie ma opłat za prowadzenie? Potrzebne mi do zakupów on-line. W marcu kończę 17 lat. I wasze opinie. A może gdzieś indziej? Aha i jak to jest z kartą - dostaje się normalną taką Visa czy jak? :P Jakie są limity na karcie i na wydatki?

22.12.2008 16:06
I.G.I
2
odpowiedz
I.G.I
57
Fanatyczny

Ja osobiście posiadam złykłe eKONTO i jestem bardzo zadowolony. :) Jedyny minus jest z wpłacaniem pieniędzy (4 wpłatomaty jak na Kraków to za mało trochę :/) i częste awarie (ostatnio z powodu jakiegoś problemu tylko 1 wpłatomat był czynny). Nie wiem jak jest w przypadku izzyKONTA, ale w eKONCIE owszem prowadzenie konta, wypłata w x bankomatach i przelewy są bezpłatne, ale jest 0 oprocentowanie. Mam nadzieję, że coś pomogłem. :)

22.12.2008 16:08
3
odpowiedz
zanonimizowany505389
42
Senator

IzzyKonto niczym się prawie nie różni, oprócz paroma zaawansowanymi opcjami, jak kredyty, ale jaki niepełnoletniak będzie brał kredyt.

Sam teraz będę zamawiał niedługo, wpłacać pieniądze możesz albo poprzez wpłatomat, ale ich jest mało, lub normalnym przelewem przez bank lub pocztę.

22.12.2008 16:10
matisek14
4
odpowiedz
matisek14
50
Tak tak, to ja...

Oprocentowanie mi niepotrzebne, przelewy bezproblemowo? I szybko dochodzą? A jak to jest z kartą?

Mieszkam w pobliżu Lublina ale chodzę tam do szkoły i blisko jest Centrum Finansowe mBanku, tam można wpłacać prawda? Poza tym są 2 inne wpłatomaty w Lublinie.

22.12.2008 16:14
CreaToN
5
odpowiedz
CreaToN
69
Generał

Izzykonto różni się od normalnego eKonta tym, ze nie można zakładać lokat, brać kredytów i są mniejsze limity dzienne i miesięczne. Być może jeszcze są jakieś różnice, ale w tej chwili nie przypominam sobie.

Karta to zwykła Visa Electron, taka jak do normalnego konta. Przelewy bezproblemowe i o ile pamiętam to teraz darmowe, szybko dochodzą. Wpłaca się przelewem z innego konta, na poczcie, lub w placówce mbanku - wiem, że kilka już powstało. Nie ma opłat za prowadzenie.

22.12.2008 16:18
matisek14
6
odpowiedz
matisek14
50
Tak tak, to ja...

Dzięki za odzew.

22.12.2008 16:19
7
odpowiedz
Manuel_ziom
50
Geralt z Rivii

Mam od 3 lat ( teraz mam 16 ) i naprawde polecam, ŻADNYCH opłat, przelewy dochodzą na drugi dzień do innego banku, a do tego samego - od razu. Karta jak każda inna

22.12.2008 21:19
Herr Pietrus
8
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

W centrum w Lblinie mają chyba nawet ten nowy wpłatomat. A mBank jest IMHO ok. Choc jak poczytasz ichnie forum.. Ajajaj.... Ale mnie odpowiadają. Tyle ze mam tylko eKonto i eMaxa.

22.12.2008 21:25
👍
9
odpowiedz
zanonimizowany594819
0
Konsul

Lepiej w Alior banq

22.12.2008 22:08
matisek14
10
odpowiedz
matisek14
50
Tak tak, to ja...

Herr Pietrus -> Masz na myśli Plaze?

22.12.2008 22:14
11
odpowiedz
Marcinwin
110
Generał

mam juz z 5 lat, i mimo ze obecnie juz dawno jestem pelnoletni to nadal korzystam. Wszystko proste, szybkie, bezproblemowe i bezpieczne + pelna obsluga przez telefon i internet.

22.12.2008 22:21
rg
12
odpowiedz
rg
97
Zbok Leśny

NIE wplaca sie w placowce mBanku, bo mBank NIE ma placowek. Ma wplatomaty, ktore dzialaja albo i nie (z naciskiem na nie) - zazwyczaj kilka sztuk w najwiekszych miastach, po jednej sztuce w mniejszych... Na szczescie w przyszlym roku maja uruchomic mozliwosc wplacania kasy we wplatomatach multibanku, a te juz dzialaja ok.

W centrum finansowym mBanku nie wplacisz pieniedzy (chyba, ze maja tam tez wplatomat). Tam mozesz podpisac umowe na jakis produkt (kk, kredyt itd) i ew. powydzierac sie na zywego czlowieka jak zabawa z mLinia Ci sie znudzi. :>

Ja jak zakladalem pierwsze swoje konto w wieku 16 lat wybieralem miedzy zwyklym kontem w Inteligo (od 16 roku zycia, darmowe prowadzenie przy srednim saldzie >100pln, 1pln/mc za karte i 1pln za przelewy, duuuuzo bankomatow i minimalna kwota wyplacana 20pln, mozliwosc platnosci w sieci ichniejsza Visa Electron) a izzy. Pado na Inteligo, bo w izzy moglem wyjac min 50pln a to przekraczalo tygodniowe wplywy z tytulu kieszonkowego :)

Potem czasy sie zmienily - bankomaty wyplacajace 20pln juz nie byly takie wazne, a blizej domu mam euronet, kody sms w mbanku wydaly mi sie lepszym rozwiazaniem niz karta zdrapka (i dalej tak twierdze), zdjeli tez oplaty za przelewy, nie pobieraja oplaty za karte, SFI, emakler, emaxy+, w koncu dodali mozliwosc zaplaty w sieci przy uzyciu delfinka... no to przeszedlem na eKONTO.

Jeszcze przyzwoity serwis na komorke mogli by napisac :)

A inteligo i tak zostawilem - na wszelki wypadek jakbym potrzebowal marmurka (jeszcze nei wiem po co, ale 12pln rocznie to nie koszta...)

22.12.2008 22:30
Herr Pietrus
👍
13
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Ze strony mBanku
"w Lublinie w Centrum Finansowym mBanku, przy ul. Piłsudskiego 13,"

22.12.2008 22:35
matisek14
14
odpowiedz
matisek14
50
Tak tak, to ja...

No to to wiem o tym że istnieje, za Graffiti ;] Ale to Centrum Finansowe, można tam dokonywać wpłat? I ew. zrobić bardachę jak coś nie działa? ^^

A można tam pojechać z mamuśką i założyć konto od ręki a nie bawić się w kurierów?

22.12.2008 22:37
rg
15
odpowiedz
rg
97
Zbok Leśny

>>>>>>>> (chyba, ze maja tam tez wplatomat). <<<<<<<<<<

zgadnij co :)

22.12.2008 22:40
Michał Raven
😜
16
odpowiedz
Michał Raven
83
Jeremy Clarkson

Ten wpłatomat w Plazie to czasem nie działa. :P

Sam miałem izzyKonto i nie narzekam. Zero opłat, fajna karta i oprocentowania 0,70%.

Co do tego centrum, to tam nie ma wpłatomatu, bo jest tylko w Plazie i w Galerii Orkana. A czy można zrobić awanturę? Dla chcącego nic trudnego. A założenia konta to chyba tylko kurierem. Bo sam poszedłem do mKiosku założyć konto, a dostałem wniosek, który potem musiałem wypełnić i zanieść im, a potem czekać na kuriera.

22.12.2008 22:46
CreaToN
17
odpowiedz
CreaToN
69
Generał

rg -> Właśnie od pewnego czasu mBank otwiera swoje placówki. Dla przykładu jedna z nich jest koło metra Dworzec Gdański w Warszawie. No chyba, że jest to ich Centrum Finansowe i można tam polegać jedynie na wpłatomacie.

22.12.2008 22:56
rg
18
odpowiedz
rg
97
Zbok Leśny

http://www.mbank.pl/przewodnik/punkty_naziemne/ stad wynika, ze to centrum finansowe...

22.12.2008 22:59
CreaToN
19
odpowiedz
CreaToN
69
Generał

Faktycznie tak wynika... zwracam honor.

22.12.2008 23:42
I.G.I
20
odpowiedz
I.G.I
57
Fanatyczny

matisek14 -> W każdej placówce możesz założyć konto. :)

20.05.2009 16:29
👍
21
odpowiedz
tix666
11
Legionista

Ale po co do placówki odrazu? Bez problemu mozesz zalozyc online!
Konto jest swietne - ale jesil ktos ma 17 lat polecam poczekac jescze rok
i na 18 zalozyc eKONTO - o wiele wiecej funkcjonalnosci.. tutaj
mozna poczytac sobei wiecej o tych kontach i wyslac wniosek online!
Bezplatny :) http://www.najlepszy-bank.com.pl/konto-osobiste.html
Polecam eKONTO - wszystko za DARMO :) i przelewy i wyplaty z bankomatów, zalozenie i prowadzenie tez za free :)

20.05.2009 16:30
😊
22
odpowiedz
zanonimizowany631007
11
Generał

o, nowy spamer.

Trzeba będzie zgłosić do mbanku, to wykluczą z programu partnerskiego.

01.09.2009 18:05
23
odpowiedz
zanonimizowany664507
1
Junior

Mam takie pytanko do posiadaczy izzykonta.
Czy kurier mbanku zadzwoni do mnie przed przyjazdem i umowi sie na konkretny dzien?
Jak dlugo czekaliscie na przeslanie karty bankoamtowej do konta?

01.09.2009 18:10
ma_ko
24
odpowiedz
ma_ko
61

Polecam. Ja mam eKonto ale to podobne z tym ze umowe podpisalem w placówce (tak, mBank ma placówki...). Polecam jak najbardziej. Duzo bankomatow bezprowizyjnych. Krte zamowilem w poniedzialek przyszla w piatek...

01.09.2009 18:19
25
odpowiedz
endrju771
71
Dżunior

Polecam. Nie zakładaj w Inteligo. Ja się nabrałem i teraz płacę 7zł miesięcznie (5zł za konto i 2zł za kartę). Jeśli miesięczny dochód przekracza 100zł, to wtedy płaci się tylko 99gr za kartę. Oprocentowanie 0.7%, ale co mi z tego.

Lepiej zakładaj w mBanku.

01.09.2009 18:22
😊
26
odpowiedz
zanonimizowany631007
11
Generał

Przecież nikt cie nie trzyma tam na siłe.
Wyślij wniosek z rezygnacją i masz spokój.

02.09.2009 00:21
27
odpowiedz
zanonimizowany664507
1
Junior

No ja jestem zdecydowany na izzykonto. Tylko mam nadzieje ze ta karta bankoamtowa dojdzie do mnie w ciagu tygodnie. W necie znalazlem opinie ze na karte trzeba czekac nawet i 3 tygodnie
http://www.tanie-konto.pl/mbank/izzykonto-konto-mlodziezowe/

A mi to nie na reke, poza tym jak jest z tym kurierem dzwoni przed przyjazdem czy przyjezdza na chybil trafil??

06.05.2011 15:08
28
odpowiedz
zanonimizowany791417
1
Junior

Jak tylko skończyłem 13 lat mama założyła mi przez net konto w banku. Polecam wszystkim, bo to bardzo fajna sprawa.

06.05.2011 15:19
29
odpowiedz
KorniSHoN 11
64
KornishoN

kaszubek --> ja karte dostałem dość szybko.
Polecam takie konto, fajna sprawa i nic sie nie płaci. Chyba że chcesz ubezpieczyc karte to 1,70 zł.

06.05.2011 15:19
30
odpowiedz
mefek
106
Senator

Limity są ale bez problemu można je zmienić.

06.05.2011 15:33
Garret Rendellson
👍
31
odpowiedz
Garret Rendellson
87
Legend

Izzykonto jest fajne bo darmowe i oprocentowane :) Sam mam. A co do opłat to mi pobrali tylko 5 zł za wysłanie karty chyba - całą reszte (np kurierzy co przynoszą umowę) oni opłacają.

Jakbyś zakładał to mam prośbę - zrób to z tego banneru po prawej na dole strony - http://www.visionofdarkness.pl/

06.05.2011 15:38
jambond
32
odpowiedz
jambond
110
KeRmiT

IzzyKonto mam i polecam. Jest naprawde darmowe, a nawet oprocentowane (ale nie za dużo :P). Kase wpłacasz we wpłatomatach... najczęściej są w punktach mBanku. Wypłacasz za darmo we wszystkich bankomatach Euronetu.
Karte dostajesz też gratis i jest to debetówka - tylko wypłaty (żadnych kredytów).
Limity sa ale mozna je odpoiednio ustawic przy zakładaniu rachunku bankowego.
Niezbędy przy zakładaniu bedzie tez rodzic :P

07.03.2013 19:24
👍
33
odpowiedz
zanonimizowany902303
1
Junior

Ja także z czystym sumieniem mogę polecić izzykonto w mBanku, używałam go przez dwa lata, teraz posiadam eKonto i także jestem w pełni zadowolona z usług banku i dostępu do mojego konta;)
Szkoda, że moi rodzice nie założyli mi rachunku od razu po skończeniu 13 lat, bo wcześniej wiedziałabym jak obchodzić się z gotówką;) naprawdę uczy to samodzielności i oszczędzania oraz obcowania z bankowością internetową. Dziwię się rodzicom, którzy o to nie dbają, aż w końcu dziecko staje się pełnoletnie i nie wie co ma zrobić i o co chodzi w tej całej bankowości. Moja koleżanka mając 23 lata nie miała własnego konta bankowe i przelewy robiła na poczcie! Dla mnie to niezrozumiałe...

Po więcej informacji odsyłam na tą stronkę - http://kontobezoplat.pl/izzy/ - kieruje bezpośrednio na stronę mBanku i można wszystko dokładnie sobie poczytać o tym rachunku, aczkolwiek i tak najważniejsze są opinie posiadaczy ;) Ja, jako stała klienta mBanku, naprawdę polecam, bo jeszcze się nie zawiodłam, zarówno jako młodszy klient, jak i ten trochę starszy;)

07.03.2013 19:26
34
odpowiedz
zanonimizowany902303
1
Junior

A co do wspomnianego wyżej braku placówek - mi osobiście to nie przeszkadza, ale z tego co się orientuję za niedługo mBank także będzie posiadał oprócz mKiosków swoje placówki;)

Forum: izzyKONTO mBank - opłaca się założyć?