no właśnie 119 według was to jaki wynik ?
Phii... ja mam poniżej zera i funkcjonuje normalnie więc raczej twój jest ok :)
Przeciętny człowiek ma IQ na poziomie 100 a geniusze z mansy >148 więc twoje 119 to dobry wynik
Ja bym napisal o tym ksiazke, gdybym bym na twoim miejscu.
pewnie tak, ja nigdy nie robie tych durnych testow i nie mam zamiaru, moje iq jest dla mnie wystarczające i nie mam zamiaru ograniczać go do kilku liczb.
Tak dla ciekawskich "Obecnie najmłodszą członkinią Mensy jest czteroletnia Priya Purewal z USA. Dziewczynka potrafi mówić od pierwszego roku życia, posługuje się angielskim, trochę hindi, pendżabskim oraz hiszpańskim. W wywiadzie dla lokalnej rozgłośni radiowej stwierdziła, że chce zostać neurochirurgiem. Badania wykazały, że jej IQ znajduje się w przedziale między 140 a 170"
Tak dla ciekawskich "Obecnie najmłodszą członkinią Mensy jest czteroletnia Priya Purewal z USA. Dziewczynka potrafi mówić od pierwszego roku życia, posługuje się angielskim, trochę hindi, pendżabskim oraz hiszpańskim. W wywiadzie dla lokalnej rozgłośni radiowej stwierdziła, że chce zostać neurochirurgiem. Badania wykazały, że jej IQ znajduje się w przedziale między 140 a 170"
mały, hinduski szatan
Wynik nie imponujący, ale dobry.
Powyżej przeciętnej, więc dobrze. Przeciętna wynosi ok 100. Ale w sumie inteligentny człowiek w dobie internetu sam potrafi znaleźć takie dane i, korzystając ze swojej inteligencji, wyciągnąć z nich wnioski :]
Podobno srednia dla ludzi to 100, ale rzadko spotyka sie kogos kto twierdzi, ze ma mniej niz 140
Według mnie *internetowe* testy IQ można o kant dupy potłuc. Jeżeli mierzyć iloraz inteligencji to tylko w poradniach psychologicznych. Taki test *internetowy* może być miarodajny, aczkolwiek by tak się stało musi rozwiązać go grupa osób - wtedy po prostu można wywnioskować kto jest troszkę mądrzejszy od reszty, a kto troszkę głupszy.
Poza tym - jak wiadomo, testy IQ oceniają nie inteligencję, a zdolność rozwiązywania testów IQ ;)
Jeśli masz 119 w internetowym teście (albo z innej "Pani domu") to muszę cię rozczarować - wynik mocno przeciętny/słaby.
Podobno srednia dla ludzi to 100, ale rzadko spotyka sie kogos kto twierdzi, ze ma mniej niz 140
Może dlatego, że chwalą się Ci, którzy mają się czym chwalić? :]
@Gallain
+dlatego, że ci, którzy nie mają się czym pochwalić, chwalą się z "lekką" przesadą. :P