Którą lepiej kupić. Juz od paru lat mam nokie c6 i uważam że to był najgorszy zakup w moim zyciu i boje sie że jak kupie kolejną nokie to bedzie to samo. Bardzo często korzystam z internetu youtuba itp.?
nie bawilem sie nia osobiscie, ale paru kolegow, ktorzy sie znaja, mowia ze to najlepszy smartfon jaki teraz istnieje
Iphone 4s, bo nie będziesz już potrzebować aparatu. Serio, aparat w 4s jest tak wypasiony, że śmiało może konkurować z tanimi lustrzankami (to jedyny aparat jakiego potrzebujesz). Profesjonalne studia fotograficzne przesiadają się na 4s a na ipadzie robią retusz fot.
Lumia nie mu to startu ze swoim śmiesznym aparatem
ale to jest ta najnowsza lumia. chyba nawet w sklepach nie ma, a jak jest to od nie dawno, to zdjecia sa dobrej jakosci. ale mnie aparat zbtynio nie obchodzi, tylko szybkosc przeglarki itp. i od czasu do czasu jakieś gry :D
Jak cos do internetu i do youtuba to najlepiej Galaxy S3. Spory ekran na pewno przyda sie bardzo jesli chodzi o przegladanie neta wiec z góry odrzuciłbym ip 4s. Sgs3 lub lumia 920 bedzie w twoim przypadku najlepszym wyborem. Oba wspomniane telefony chodzą bardzo szybko wkoncu to high-endy wiec napewno bedziesz zadowolony z przesiadki cokolwiek wezmiesz. Chociaż nokia ma Wp i radziłbym przejrzec filmiki na yotubie jak ten sys wyglada i czy sie tobie spodoba.
jak bym wygrał w lotka to jo. a tak to nie wiem czy ten windows phone 8 pociagnie czy bedzie sie ciał ;d
Tak, chodzi mi o Lumie. Ja wprawdzie raczej zostane wierny Androidom, bo mam juz masę appek i stosunkowo świetnego jeszcze one x'a, ale tę Lumię wszyscy bardzo chwalą. Zdecydowanie po 10 latach niedoli Nokia wraca do ekstraklasy
Na twoim miejscu nie wybierałbym między telefonami, a między systemami operacyjnymi. Wątpię (wybacz, jeśli się mylę), żeby ilość RAM lub taktowania procesora miało duży wpływ na komfort użytkowania w tych dwóch modelach.
iOS i Windows Mobile to dwa różne systemy. Posprawdzaj sobie np. topowe aplikacje w obydwu sklepach, pooglądaj jakieś filmiki na YT, które pokazują wygląd i możliwości.
WM nie używałem, mogę jedynie przekazać nieswoje opinie: mój wujek, ze względu na swoją pracę dostaje różne telefony firmowe i używał wszystkich trzech dużych systemów. Dla niego WM to najlepszy system, ale podczas wymieniania argumentów podawał rzeczy, które możesz zrobić na innych platformach bez problemu, tylko nie ma do tego wbudowanych aplikacji. Mój sąsiad za to używał Androida przez dwa lata i kupił niedawno jakąś Nokię z WM. Po miesiącu wrócił do systemu Google tłumacząc, że poza prędkością (która dla niego jest po prostu ogromna) działania, WM jest zdecydowanie gorszy i uboższy w aplikacje.
Ja polecę do siebie iPhone z iOS. Nie potrzebuję personalizować swojego telefonu, starczy mi tapeta. Nie muszę grzebać w ustawieniach, bo nie widzę takiej potrzeby. Aplikacji dużo, pomimo pozorów darmowych aplikacji jest niemało. Na 3GS z iOS 6 wszystko działa szybko, płynnie, zacinają się nowsze gry lub te wykorzystujące 3D. Na iP 4s (który ma moja dziewczyna) nie zauważyłem niczego, co by się zacinało, a prędkość telefonu nie jest aż tak znacznie różna między nimi.
Wybór musi należeć do ciebie.
a tak wgl to aplikacje na lumie są jak w iphonie, że musisz sporo wydaćze pograć w pełną wesje ?
Ech, te stereotypy, że na iPhonie wszystkie jest drogie.
Jakoś nie wydaję sporo na pełne wersje gier i innych programów (innych nie posiadam), w większości "kupiłem" je za darmo, gdy była promocja. Wszystkie promocje są podane na różnych stronach, np. http://appshopper.com
edit.
Sprawdź sobie aplikacje, które ci się podobają i porównaj ceny.
Jesli o free programy/gry chodzi to jednak na androida jest raczej wiecej za free. I często spore promocje robi też google. Wp8 które ma nokia ma ogólnie na razie najmniej aplikacji/gier z racj na młody system.
A tak wgl to może mi ktoś pomóc. BO mam problem w nokii c6, mianowicie, np włączam przeglądarke i odpalam stronke np zadane.pl na sprawdzian, a tu dupa bo sie ładuje i chce stronke na dół i cały apka internetowa sie wyłącza ? Szukałem na forach i nic ni znalazłem. komórka ma praktycznie pustą pamięć karcie na telefonie to samo. Co zrobic ? i to samo jest z yt filmy mi sie nie odpalaja nie wiem o co chodzi :C nigdy wiecej komy z Symbianem ;//
Nokia wraca do ekstraklasy
Fajnie ze w koncu zrobili smartfona ktory dobrze dziala, ale troche przesadziles :)
Ekstraklasa to jest Samsung i Apple, gdzie tam do nich HTCkowi albo Motoroli, a gdzie do tych dwóch Nokii.