Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: iPhone 3G - backup i restore bez iTunes

12.09.2014 21:05
😊
1
pajkul
93
Senator

iPhone 3G - backup i restore bez iTunes

Mam pewien problem - w systemie iPhone'a (wersja 4.1.2, najnowsza dla tego modelu) pojawil sie jeden bug. Nic nie pomaga przywrocenie systemu z kopii zapasowej, bo po jakims czasie i tak pojawia sie ponownie. Ale nie o to chodzi. Interesuje mnie mozliwosc stworzenia backupu danych takich jak SMSy, kontakty itp., co pozwoli mi posadzic czysty system (bez zadnego przywracania z kopii zapasowej z iTunes), a nastepnie wgrania tych danych spowrotem do iPhone'a. Bo przywracanie z kopii zapasowej wszystkich danych w iTunes przywraca tez tego buga w systemie.
Jesli jest to mozliwe, a wymaga jailbreaka, to biore to pod uwage. Z gory dzieki.

12.09.2014 21:25
2
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

W nowszych urządzeniach jest dostępny iCloud na który zgrywasz kontakty i inne dane. W każdym razie, wszystkie dane możesz zgrać z telefonu do iTunes, a potem spróbuj może zainstalować http://www.whited00r.com/ jest to mocno zmodyfikowany iOS 3 z niektórymi dodatkami dostępnymi dopiero w iOS7. Działa znacznie lepiej na 3G niż standardowy iOS4. Powinna być jakaś metoda, by wrzucić swoje dane z iTunes do WhiteD00r.

Forum: iPhone 3G - backup i restore bez iTunes