sprawa wygląda tak, kończy mi się umowa z tpsą na internet, nie chce jej przedłużyć gdyż nadawali mi jakiś pierdół niby za darmochę lecz i tak muszę płacić za to jakąś kwotę na miesiąc mimo że z tego nie korzystam, wiec zrywam obecną umowę i podpisuje nową (potrzeba miesiąc wypowiedzenia czyli umowa zostanie nie ważna 31 grudnia (według pana w siedzibie tpsa)).
Aby dokonać wypowiedzenia kazali mi zadzwonić na jakaś tam infolinię co uczyniłem leczy los chciał że telefon mam w innej firmie i z daną linia połączyć się nie mogę na co pan z tpsa uznał za absurd bo to nie ma znaczenia z jakiej sieci jestem, więc jestem według niego jestem zapewne nienormalny i nie rozumiem co automat mówi do mnie przez telefon, dalej,
obejrzałem sobie oferty neo na necie wybrałem pakiet który mi odpowiada lecz jeszcze nie zamawiam gdyż właśnie twierdziłem że najpierw zapytam kogoś na żywo co jak i gdzie, mówiąc wcześniej wspomnianemu panu o opcji którą chciałbym wybrać wyśmiał mnie w twarz i powiedział że tpsa wcale nic takiego nie oferuje Oo
mimo że na stronie jest coś innego i mimo wszystko że chcę ten zestaw to i tak go mieć nie mogę bo gdy wypowiedzenie zostanie uznane a stanie się to 31 grudnia dopiero wtedy będę mógł podpisać nową umowę (nawet nie dzień wcześniej) i na zrealizowanie jej potrzebują na miejscu 2-3 tyg (według pana) a jeśli skłonię się na zamawianie przez internet to będę czekać 2x tyle, rzekł pan z telekomunikacji.
Po rozmowie z owym panem który pomieszał mi w głowie z neostarda ma promocje którymi zachęca ludzi a tak naprawdę one nie istnieją sam nie wiem co jest prawdą a co nie.
Może ktoś ogarnięty wyjaśnić mi kiedy i jak mogę to zrobić żebym nie miał przerwy w dostawie internetu.
Jeśli podałem za mało informacji proszę pytać postaram się odpowiedzieć.
Atakuj Multimo albo Netię! Multimo IP trzyma do wyłączania kompa albo R/C! Do gier Multimo jest wyśmienite!
Jeśli dalej chcesz mieć neo, a nie odpowiadają ci "darmowe" dodatki to wypowiedz świadczenie tych dodatków, a nie całej umowy.
A że koleś będzie Ci wmawiał, że się tak nie da - da się da !:)
Natomiast jako przedłużenie, zawsze możesz wybrać inne opcje niżeli te co masz :)
Strasznie coś namotałeś w tym pierwszym poście.
Kończy ci się umowa to podpisujesz nową. Bez darmowych pierdółek. (BTW nie ma darmowych rzeczy)
Umowę na neo w TP można przedłużyć, zmienić na inną na cztery miesiące przed jej końcem.
@Raistand
Chodzi o to że w umowie która jeszcze trwa tpsa wysłało mi liveboxa i dekoder do ich telewizji za darmo ale nie wspomnieli że usługa za telewizje wynosi 15zł i jest doliczana do mojego rachunku (nigdy na to nie zwróciłem uwagi dopiero ostatnio) a nie używam tej tv wiec po co mi ?
Dlatego nie chcę jej przedłużać bo przedłużenie = opłacanie dalej tych samych rzeczy.
@Bingalaszatanu
Netia ? nie dziękuje 2 lata temu chciałem od nich internet od podpisania umowy czekałem 3 miesiące i nic nie zrobili tylko się ciągle czymś zasłaniali ze to jest w toku tamto też bla bla bla. Rozumiem ze potrzebują np 1 miesiąc na coś ale 3 miesiące ? Bądźmy poważni.
@Sulik
Chyba tego spróbuje. Tylko jak usłyszę od jakiegoś ich pracownika "nie da się" to wyjdę z siebie