Internet w pigułce
W końcu go mam !!! Buhahahahahhahhah
Może wam coś przeczytać bo stwierdzenia z 2002 roku są dosyć ciekawe.
[mysz na zdjęciu, aby zobaczyć wymiary księgi]
Jaja są, jak się przeczyta stare książki o astronomii (ciałach niebieskich itd.).
Heh, też coś podobnego mam, ale nie podam tytułu, bo nie mogę teraz znaleźć. Niewielkiego formatu, seria dość grubych książek o obsłudze komputera, ze strusiem na okładce.
Miałem też kolekcje Easy PC i jeszcze jakiegoś podobnego czasopisma wprowadzającego w obsługę komputera, ale wszystko komuś chyba zdałem już trochę lat temu.
Porady dla początkujących internautów:
@Unikajmy wypełniania formularzy na stronach WWW z podaniem adresu poczty elektronicznej i innych danych personalnych
@Pobierajmy pliki z popularnych serwerów FTP lub witryny internetowej typu Tucows czy download.com
@Załóżmy kilka kont na bezpłatnych serwerach poczty elektronicznej, której adresy możemy podawać podczas rejestracji na stronach WWW
@Korzystajmy z usług dostawcy internetowego, który przydziela nam za każdym razem losowo wybrany numer IP
@Unikajmy włączania w przeglądarce obsługi cookies.
@Zaopatrzmy się w narzędzia wyłączające banery reklamowe
@Jeśli mamy wątpliwości co do jakiejś witryny, użyjmy bezpłatnego Anonymizera http://www.anonymizer.com Na stronie Anonymizera wpisujemy adres takiej strony. Wadą tego sposobu jest spore opóźnienie w ładowaniu otwieranych stron.