Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Internet - problem z oglądaniem filmów

01.04.2015 23:40
1
zanonimizowany1077859
2
Junior

Internet - problem z oglądaniem filmów

Witam otóż borykam się już z pewnym problemem od kilku tygodni, mianowicie około miesiąca temu nastąpiła u mnie zmiana sieci związku z przeprowadzką. Przeszedłem do Orange, kuzyn obeznany pomógł w całej tej epickiej konfiguracji, ogółem wszystko ok 10 MB, net ładnie ciągnie filmy pięknie chodzą bez przycinki w 1080p HD.
Nastąpił problem jednak z utrzymaniem stałego połączenia, co jakiś czas tracił sieć, wizyta kuzyna pomogła zmienił jakieś że szyfrowanie co podziałało natychmiastowo problem jednak tkwi w tym że w trakcie tego wszystkiego filmy na youtube, live na twitchu i innych stronach zaczęły przycinać nawet na 720p HD, zaznaczę że szybkość została sprawdzona na speedtest.net co wykazało prawidłowość do tej którą mam mieć, ściąganie? też niczego sobie ciągnie nawet 1,3.
Przyszedł kuzyn i nie ma pojęcia co z tym.. dzisiaj sprawdziłem na drugim laptopie u siostry wszystko pięknie działa.. bez przycinek u mnie problem.. komp nie jest ani zawalony ani nie ma nawłączanych jakiś dodatków nie potrzebnych, próbowałem z różnych przeglądarek, reinstalowałem flasha, wyłączyłem antywirusa i bez skutku, czasem w miarę wyrabia przy filmach a czasem zciny że się nie da po prostu, u siostry wszystko ok.
Proszę o pomoc i pozdrawiam!

Forum: Internet - problem z oglądaniem filmów