Jednak nie tak jak my sobie to wyobrazamy.
Firma Verizon jest najlepszym dostawca medii w USA z najlepszym zasiegiem, najlepszym i najszybszym internetem.
Tak mysli kazdy, kto jest zacmiony przez to, ze to posiadaja verizon nie chcac uwierzyc, ani nawet wiedzac, ze juz tak nie jest a przynajmniej nie tak jak bylo to zawsze.
Tzn. jest tak nadal lecz nie ma przepasci jak chocby 5 lat temu. Teraz tam gdzie ATT czy Tmobile nie ma zesiegu tak i Verizon nie bedzie mial lub ma ale tak kiepski, ze i tak nie da sie korzystac.
Jednak nikt tego nie bedzie rozpowszechnial bo jeszcze doszloby do tego, ze Verizon w niedalekiej przyszlosci zostanie z tylu ( mowie teraz o zasiegu w komorkach bo z netem w domu to nie wiadomo czy ktokolwiek ktos wyprzedzi Verizon) a to bylaby porazka dla rzadu. Jako, ze Verizon musi zdawac codzienny raporcik polaczen swoich kilentow.
Nie jest tajemnica, ze google, facebooki, apple itp. strony takze zbieraja info. Lecz tutaj sie zdziwilem bo jak jest heating na google, ze szpieg tak bylem przekonany, ze dla rzadu a tu wychodzi cos innego.
" ...zbieraniu danych bezpośrednio z serwerów dziewięciu usługodawców internetowych: Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Paltalk, AOL, Skype, YouTube i Apple. Firmy te zapewniły, że nie wiedzą o istnieniu PRISM, a odpowiadają tylko na indywidualne wnioski ws. udzielenia informacji. "Nigdy nie słyszeliśmy o PRISM. Nie udostępniamy żadnej agencji rządowej bezpośredniego dostępu do naszych serwerów i każda agencja rządowa, która chce uzyskać dane klientów, musi mieć nakaz" – zapewnił rzecznik Apple. Zaprzeczają także Google i inne firmy. Przedstawiciele rządu odmawiają komentarzy."
O facebook, yahoo, apple sie nie dziwie. Dziwie sie odnosnie Google. Na google takie oskarzenia padaly i takie opinie, ze ludzie juz mysla, ze jest to bezposredni wspolpracownik rzadu - szpieg i majac chocby przegladarke Chrome, rzad na bierzaco wie co robimy i co mamy na kompie. Osobiscie mam do tego podejscie takie, ze nie mam nic do ukrycia i mi nie przeszkadza, czy ktos patrzy czy nie. Bo co mi z tego ,ze ktos bedzie wiedzial ,ze wchodze na gryonline ? Teraz sie to zmieni bo juz wiem, ze nie dla rzadu te informacje :)
Jednak klient nadal sie liczy :)
dzisiaj Google zaprzeczyło temu, więc chyba możemy im ufać żeby nie kłamali
http://googleblog.blogspot.com/2013/06/what.html
dzisiaj Google zaprzeczyło temu, więc chyba możemy im ufać żeby nie kłamali
LOL :D
Ja wiem że trolling, ale aż piwem parsknąłem ;)
Jedno jest pewne.
Od kiedy USA uznało że w ramach Patriot Act może mordować własnych obywateli bez wyroku (a co ważniejsze JAWNIE), to oczywiste jest że nie ma żadnych zasad i reguł.
Jedyne co by cię zabezpieczało to naprawdę porządne szyfrowanie, najlepiej dwoma szyframi, pochodzącymi z różnych państw/bloków politycznych.