Czy ten procek jest wydajny? I czy jest warty 750zł? Czy może któryś procek AMD FX?
Mam go od dwóch dni; bardzo dobrze się sprawuje. Często widzę jak przy składaniu komputera ze średnim budżetem jest on polecany.
Ten procek w testach pobił AMD Fx x8 podkręconego do 4.5 GHZ xD To samo mówi chyba za siebie. Tzn nie chodzi mi o to że Fx jest słaby ale minimalnie na intelu było więcej FPSów w grach ;)
Mam go prawie rok i działa dobrze, wtedy kosztował 820zł
Ja też mam z pół roku już i5 4460 ( dawałem za niego 820zł bodajże) dosyć drogo ale wart ceny moim zdaniem.
Lepiej zainteresuj się nowszym Skylake (i5 6500). Jest w podobnej cenie, a obsługuje już pamięci DDR4 i jest generalnie szybszy i w bardzo podobnej cenie.
Jako wymiana pentiuma czy i3 jasne. Ale nowy sprzęt lepiej składać na Skylake.
Faktycznie ;) Chociaż ma tyle samo ghzów. Procki intela chyba nie mają taktowań powyżej 4.0 GHZ tak jak AMD? Właśnie na Intelach słabo jestem obeznany bo zawsze siedziałem w prockach od AMD i tak teraz się zastanawiam nad kupnem I5.
Mają, ale i7 (6500k, a także Devil's Canyon czyli bodajże i7 4790k (nie chce mi sie sprawdzac teraz)).
Pamiętaj, że taktowanie nie odzwierciedla bezpośrednio wydajności, tylko architektura. AMD nie przegoniło tak naprawdę starych Nehalemów/Westmere, a co dopiero mówić o Skylake.