Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Imax jako kino domowe.

12.06.2013 23:58
X@Vier455
😱
1
X@Vier455
118
Szynszyl

Imax jako kino domowe.

Sieć kin IMAX postanowiła trafić pod strzechy. Ale tylko tych najbogatszych domów. Jeszcze w tym roku zainstaluje pierwszą domową salę IMAX. Sieć planuje w przyszłym roku wybudować 15 kolejnych.

Aby mieć własnego IMAX-a wystarczy 2 miliony dolarów i odpowiednio pomieszczenie o wysokości ok. 6,5 m. IMAX zainstaluje podobny system dwóch projektorów, jaki jest w normalnych kinach sieci, co umożliwi oglądanie filmów w 3D. Do tego cała masa głośników, których prace monitorować będzie system mikrofonów.

Kiedy już sala będzie gotowa do użytku, pozostanie pobrać film. Jeśli osoba zechce obejrzeć premierę bez podróży do najbliższego IMAX-u, wystarczy że zapłaci 500 dolarów i może cieszyć się swoim własnym wielkoformatowym kinem.

Ja już nie mam gdzie trzymać moich złotych ferrari, ale ta oferta mnie kusi. Myślicie, że w Polsce też będzie dostępne czy zrobią nas w konia jak z Xbox One?

a tak na serio - to jest dopiero biznes - pewnie z milion dolarów zysku na sztuce ;)

http://www.filmweb.pl/news/Kino+domowe+od+IMAX-a.+Wystarczy+2+miliony+dolar%C3%B3w-96483

EDIT :@PrzemoDZ ---> no właśnie, podejrzewam że cały ten sprzęt z montażem bez loga IMAX kosztował by coś około powiedzmy 600 tys (ale mogę się mylić)

13.06.2013 00:07
PrzemoDZ
2
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Pfff... Oferta dla idiotów... Już za 1/4 tej kwoty da się skompletować niezłe kino domowe...

Forum: Imax jako kino domowe.