Witam.
Chciałem zająć się czymś twórczym i jakoś tak postanowiłem oryginalnie stworzyć KOLEJNY kanał na YT poświęcony gameplay'om. Po 2 dniach poszukiwań programów do łapania obrazu dotarłem do HiperCam (wersja w tytule). Program ładnie kompresuje w locie, filmiki po nagraniu nie ważą niewiadomo ile. Jest jedno małe ale... ale nie jestem w stanie stwierdzić jakości nagrań gdyż po przełączeniu się na grę program HC nagrywa biały obraz i nic więcej. Ktoś może pomóc w ustawieniu owego programu lub też może zaproponować jakiś inny program?
Jeżeli inny program to zależy mi by łapał obraz w jak najlepszej jakości przy jak najmniejszym zabieraniu miejsca, oraz by łapał dźwięk zarówno z gry jak i z mikrofonu.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Z tego co wiem do nagrywania filmikow z gier najlepiej nadaje sie fraps. Hc uzywam raczej do nagrywania pulpitu windows i filmikow instruktazowych z aplikacji uzywanych przez firme w ktorej pracuje typu crm czy paszportyzacja sieci
To jeszcze kolejne pytanie. Mam virtualDub do konwertowania tychże gigantycznych nagrań... tylko niemam kodeków. VD korzysta z tych normalnych kodeków z np. K-Lite Pack?
te "gigantyczne" nagrania wcale nie musza byc takie wielkie. zarowno we frapsie jak i hc ustawia sie kodek, ktory kompresuje nagrywany film "w locie" taki jak divx, xvid itd. czy kodek jest brany z systemu czy dany program ma go wbudowany to nie wiem. ja w windowsach standardowo instaluje cccp i mam wszystko czego potrzebuje