Widzieliście nowy Huawei Mate X? Jest to coś w końcu ciekawego, musiał bym to osobiście mieć w ręce by wiedzieć czy chciał bym takie coś mieć czy nie. Ciekawe jak się to przyjmie w świecie smartfonów.
Póki co nie będę się rzucał na te telefono-tablety. Z kilku powodów, głównym pewnie będzie cena, ale i grubość, proporcje ekranu, oprogramowanie. Może za kilka lat to będzie standard, kto wie. Dotykowym ekranom też wróżono kiepska przyszłość, sam kurczowo trzymałem się BB do czasów S4, którą zresztą wygralem i tylko dlatego spróbowałem dotyku.
Ja jestem bardzo ciekaw jak taki ekran będzie się spisywał po kilku tysiącach złożeń/rozłożeń. Te pierwsze wersje można śmiało potraktować jako beta testy.
Lateralus, brac telefon za 10 tysiecy z plastikowym ekranem xD? Przeciez ja go zarysuje po dwoch dniach
Mojem zdaniem od 8 lat nie ma konkretnego rozwoju na rynku telefonów. Ciągle dodają tylko lepsze podzespoły i większe ekrany. Już teraz, right now!, powinny być systemy sterowania głosem, skoro rzadko dodają klawiatury. Niewiele nowych funkcji zostało wymyślonych oprócz niefunkcjonalnych gadżetów: odblokowanie telefonu mordą, bezprzewodowa ładowarka, Wi-Fi calling.
Jedyne fajne co się rozwija to przez pomysłowość użytkowników: emulatox PSX na Androida, ten programik do wstawiania tekstu przez wpisywanie kodów.
Pamiętam tekst z „Komputer świat” w 2005 roku, że zginane ekrany będą standardem. W kioskach będą gazety wgrywali do pamięci... 15 lat minęło.