Witam. We wakacje wybieram się na obóz młodzieżowy do Hiszpanii. Wiadomo sezon letni, czyli ceny wyższe. Oczywiście wyżywienie(3 posiłki) mamy zapewniony w cenie, jednak chciałbym z czystej ciekawości wiedzieć ile w tej Hiszpani kosztują podstawowe produkty żywnościowe jak woda, cola, jakies przekąski, jakieś fast foody itp. Jeśli ktos przebywa/ł w tym kraju proszę o odpowiedź ;). Pytam poniewaz nie wiem ile ewentualnie wziąć ze sobą pieniędzy.
Drugie pytanie, to jakiej temperatury można się spodziewać w lipcy w Hiszpanii, a konkretnie w L’Estaritt, jest to w północnej części Costa Brava, 40 km od granicy francuskiej.
Z góry dzięki za odp :)
podstawowe produkty żywnościowe jak woda, cola
bracie!
Tak tylko przykładowo podałem pierwsze co mi do głowy przyszło. Prosze się nie czepiac ;)
generalnie tak samo o
po przeliczeniu E na PLN
standardowe obrandowane - red bulle , cole itd - praktycznie to samo
McDonald's --> zapraszam do indexu big mac'a w googlach
Produkowane na miejscu - też kosztują podobnie jak u nas: - mam na myśli mięsa, jajka, chleb itd.
Lepiej jest z winami :) i innymi alkoholami - potrafi być taniej :) - ale nie znacznie taniej.
Myślę, że jak zamiast "L'Estaritt" zaczniesz wpisywać w google "L'Estartit", to znajdziesz całkiem sporo informacji :-) A ogólnie to Hiszpania droga, zależy jednak od tego, czy zamierzasz odwiedzać knajpy, czy raczej odpowiadają Ci zakupy w marketach i zwykłe żarcie, a nie np. szynka serrano i tego typu specjały :-) Jeśli tak, to nie powinno być najgorzej, tak czy siak, polecam google.