Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Harry Potter i Insygnia Śmierci Część II - Potrzebna Wasza opinia

29.07.2011 09:16
gtx295xD
1
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Harry Potter i Insygnia Śmierci Część II - Potrzebna Wasza opinia

Hej. Mam pytanie do wszystkich co oglądali najnowszą i zarazem ostatnią część przygód Harrego podoba Wam się? Mi szczerze mówiąc tak, ponieważ wszystko skończyło się happy end'em i ogólnie film całkiem całkiem, wiadomo nie ten poziom co 1,2,3,4 ale lepsza niż poprzednia a Wy co o niej myślicie?

29.07.2011 09:25
Majezon
2
odpowiedz
Majezon
116
One Day, One Room

Nie oglądałem, ale jeżeli pierwsze 4 części to był "poziom" to jednak wolę przeczytać jeszcze raz książkę niż oglądać film.

Ed:Mi szczerze mówiąc tak, ponieważ wszystko skończyło się happy end'em
A jak miało się skończyć ? Chyba by nie mogli zmienić zakończenia z książki?

29.07.2011 10:09
3
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Nie porównuj tego filmu do innych czesci bo to zupełnie inna liga. znakomita produkcja w ogole. poza tym jest już wątek o tym :-)

29.07.2011 10:20
Mutant z Krainy OZ
4
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
261
Farben

Ja pojechałem na Pottera a obejrzałem film, gdzie dorośli faceci biegają z różdżkami i robią przez 90% filmu rozpierdziel w stylu transformersów. Nie czułem w ogóle książki, o wiele bardziej podobały mi się poprzednie filmy, gdzie bohaterowie nie byli już tak wyrośnięci i efekty specjalne nie były na pierwszym planie. Rozumiem, że Potter miał wtedy już swoje lata, ale bez przesady, za duży byczek się zrobił z Radcliffa.

29.07.2011 11:09
5
odpowiedz
zanonimizowany789322
28
Senator

No właśnie, Harry w ostatniej części ma 17 lat a Radcliffe podczas nagrywania tej części jest już po dwudziestce.

29.07.2011 11:17
6
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

No a co lepiej było zmienić aktorów na ostatnia część?:D pewnych rzeczy się nie przeskoczy

29.07.2011 13:40
Mutant z Krainy OZ
7
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
261
Farben

Nie przeskoczy, ale to nie powód, bym nie mógł na ten fakt narzekać. Zresztą i bez tego film to jeden wielki efekt specjalny bez większego polotu, klapa.

29.07.2011 15:22
kamyk_samuraj
8
odpowiedz
kamyk_samuraj
126
Legend

Ostatnia część Portiera nie podobała mi się - za dużo jest w niej uproszczeń i nielogicznych zmian książki. Nie rozumiem więc całego szumu nad filmem.
Fragmenty, które mnie irytowały:
- denerwujące (przynajmniej mnie) przenoszenie akcji - w jednej scenie jest rzucony pomysł: "Musimy dostać się do Ministerstwa Magii/Hołksmid/Gringota - kolejna scena: jesteśmy w Min...
- tak namiętnego spotkania Portiera z Dżini (dwóch zakochanych w sobie nastolatków, którzy nie widzieli się pół roku) to nawet ja się nie spodziewałem - chyba jakaś przyzwoitka ciągle przy nich stała
- według tego, co zostało przedstawione to Dambledor miał pogrzeb blisko pół roku po swojej śmierci (a przynajmniej po czasie, gdy Portier był u Malfojów w lochah)
- nagrywanie filmów na podstawie cyklu książek, który w trakcie filmowania nie jest jeszcze ukończony (czyli - nie wiadomo, co w dalszych częściach będzi potrzebne) dało swoje rezultaty: cała sytuacja z lusterkiem Syriusza
Tak więc HP jest kolejnym cyklem, który bez magii wyobraźni (która to magia tak intensywnie pracuje, gdy się czyta książkę) jest tylko popłuczynami siilącymi się by widz jako-tako rozumiał, co się dzieje na ekranie.

Drętwota! Drętwota!

Forum: Harry Potter i Insygnia Śmierci Część II - Potrzebna Wasza opinia