Witam. Mój brat w telefonie z androidem (dokładnie Huawei Ascend G300), ustawił sobie symbol do odblokowania, ten z dziewięcioma kropkami, które się łączy w symbol. Niestety go zapomniał. Loginu i hasła do konta google również nie pamięta. Czy ta metoda:
http://zapytaj.onet.pl/Category/017,008/2,19975926,Co_nalezy_zrobic_gdy_zapomnisz_wzoru_odblokowujacego_w_systemie_Android.html
pomoże w rozwiązaniu problemu? Nie straci gwaracji na telefon i czy na pewno to poskutkuje? Jest jeszcze jakiś sposób na odblokowaniu tego telefonu? Dzięki za rady.
Te z karty SIM i SD również?
Proszę o szybką odpowiedź, bo za niedługo wybieram się na szybko do owego brata :)
Karte SD wyjmij a z sim kontaktów nie powinno porwać
czytaj:
2) Hard Reset nie usuwa danych z kart SIM i SD, ale jeśli boisz się o swoje pliki i kontakty możesz usunąć karty z telefonu.
matisf mnie zmylił. :D I co się po wszystkim dzieje? Włącza się normalnie telefon i już wszystko ok tak?
Nie no, SIM i SD to przeciez nie pamiec telefonu, ale wszystkie ustawienia w telefonie i dane jakie byly ida papa
Tak wlaczy sie normalnie na fabrycznych ustawieniach bedzie taki jak dostales ze sklepu
Miałem podobnie na swoim Galaxy i hard reset nic nie dał, poza tym, że miałem wyczyszczony telefon.
Jedyne wyjście to wizyta u operatora, on wyśle telefon do serwisu, po dwóch tygodniach będzie do odbioru.
k42a_ ale jak to Ci nic nie dało skoro wszystko zostało wyczyszczone?
Moze oddajcie telefon wlascicielowi? Bo nie ogarniam jak mozna zapomniec jednoczesnie 3 roznych poswiadczen.
[10] Wiem, że to dziwne.
Jeśli dobrze pamiętam po iluś tam niewłaściwych próbach narysowania kodu włącza się blokada.
Kiedy zrobiłem hard reset i włączyłem telefon na dzień dobry pokazała mi się prośba o wpisanie adresu maila na googlu, który wcześniej podawałem. A, że wtedy gmaila zakładałem tylko i wyłącznie po to, żeby móc korzystać ze wszystkich funkcji, hasło szybko puściłem w niepamięć.
[12] Na pierwszy rzut oka strasznie dziwnie może to wyglądać, ale zapewniam - jest to możliwe.
Dla przykładu, w moim przypadku ktoś ze znajomych chciał dostać się do moje telefonu, wklepywał byle jakie kody, aż w końcu wyskoczyła blokada. Jako, że nie pamiętałem nawet nazwy maila, na który zakładałem tamto konto, byłem w czarnej dupie.
Dla przykładu, w moim przypadku ktoś ze znajomych chciał dostać się do moje telefonu, wklepywał byle jakie kody, aż w końcu wyskoczyła blokada. Jako, że nie pamiętałem nawet nazwy maila, na który zakładałem tamto konto, byłem w czarnej dupie.
Po 30 sekundach można ponownie rysować wzór odblokowywania.