Hej, zamierzam niedługo kupić sobie half life 2. Oglądając oferty na allegro zastanawiam się czemu niektóre z nich różnią się okładką, a w gruncie rzeczy wydaje mi się, że posiadają tą samą zawarość - obydwie są na pc i nie pisze o podziale na episoty (chyba skoro nie pisze to posiada wszystkie... za bardzo się na tej serii nie znam). Jedyną różnicą (poza okładką) jest przedział wiekowy. Jedna jest od 16 a druga od 18.
Możecie mi powiedzić czym dokładnie różnią się te gry?
jesteś pewien? wiesz boję się,że ta od 16 może być ocenzurowana czy coś
Tzn na pewno jeśli chodzi o zawartość to wszystkie rozdziały itp są takie same. Skoro jest inne PEGI to mogą pojawić się różnice w tym, że np. w PEGI 16 nie ma krwi lub jest tłumaczenie bez wulgaryzmów - coś w ten deseń. Ogólnie jak sie tak martwisz to poczytaj sobie, ale ogólnie większych różnić nie będzie, ewetualnie to co wspomniałem. Pod względem zawartości to jest to samo
A tak w ogóle to z tego co pamiętam to w tej grze prawie w ogóle nie ma przekleństw więc może być tylko różnica z krwią
Orange Box też jest od 16 lat. W ogóle była jakaś wersja HF2 od 18 ? Po prostu na GOLu może być wstawiona jakaś prehistoryczna okładka
Np. Borderlands 2 w rzeczywistości ma inne pudełko od tego, które jest w encyklopedii
Tutaj jest od 15 więc pewnie nie było wersji 18+
http://i785.photobucket.com/albums/yy137/r00021/DSC07994_zps19f4f3c0.jpg
Ja bym uważał, bo jest jeden jedyny taki egzemplarz z tą pierwszą okładką. W ogóle same gifty na allegro, gdzie pudełkowe wersje ja się pytam?! :|
TecBar - Może tak być. Podobny przypadek był przy tytule The Darkness, gdzie w wersji niemieckiej nie było krwi.
Tylko pamiętaj, HL2 wymaga Steama! Zwróć uwagę czy nie kupujesz przypadkiem samego pudełka (bo klucz już został wykorzystany i przypisany do innego konta)! Oczywiście, jeśli gra jest nowa, to nie ma się o co martwić.
PS. Na GameFly gra kosztuje obecnie 7pln (wersja cyfrowa).