Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Gwarancja Della - monitor

20.01.2013 22:42
1
zanonimizowany773549
45
Senator

Gwarancja Della - monitor

Zakupiłem ostatnio monitor Dell U2412M. Niestety ma dość spory backlight bleeding: http://i48.tinypic.com/kcg1d.jpg

I tutaj nasuwa się pytanie. Czy skorzystać z możliwości oddania produktu w ciągu 10 dni od dnia zakupu (kupowałem w Agito) czy może oddać na gwarancję? Niestety nie słyszałem pochlebnych opinii na temat serwisu Della w Polsce. Doszły mnie słuchy, że zamiast naprawić mój egzemplarz/wymienić na nowy potrafią przysłać po prostu inny, używany. Chciałbym się spytać czy ktoś miał do czynienia z serwisem gwarancyjnym Della?

Teraz kwestia oddania towaru w ciągu 10 dni w Agito. Wiecie co się dzieje z oddawanymi produktami? Są wysyłane do najbliższego magazynu? Jak widzę na ich stronie, to trzeba wysłać do nich formularz, oni dają dane do wysyłki i trzeba bulić te 20-30zł na poczcie/u kuriera. Jeśli towary ze zwrotu idą do najbliższego magazynu (mieszkam w Warszawie, a mają tu swoją siedzibę z magazynem) to czy przeszłoby coś takiego, aby im to po prostu bezpośrednio zawieść zamiast bulić kasę za wysyłanie? Bawił się ktoś w coś takiego? Rozumiem, że w punkcie odbioru osobistego nie idzie od ręki załatwić sprawy zwrotu. Pytam się o to Was, gdyż obecnie jestem odcięty od telefonu i nie mogę do nich zadzwonić, a na odpowiedź mailową musiałbym sobie poczekać.

Liczę na poradę z waszej strony.

21.01.2013 00:30
PanSmok
2
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

probowalbym oddac jako towar niezgodny ze soecyfikacja. Gwarancyjnie stracisz co najmniej 2 tygodnie.

21.01.2013 00:30
Herr Pietrus
3
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Lewy dolny róg? No... faktycznie tak jakby coś było nie tak...

Nie wiem czy dotyczy to każdego produktu, czy dla rożnych maja rożne procedury, ale wątpię, a jeżeli nie, to w mailu z 2011 r. napisali mi, że zwracany towar należy wysłać do ich centrum w Dąbrowie Górniczej albo dostarczyć do punktu odbioru w Warszawie. (nie, nei zwracałem mojego della, na szczęście jest w 100% sprawny i bez bleedingu) Nie wiem czy to aktualne, ale się przekonasz, bo i tak muszą nadać numer RMA, wiec musisz do nich napisać.

A serwis Della owszem, może zwrócić refuba, ale z drugiej strony jest to door-to-door, więc za nic nie płacisz, masz wszystko w nosie...

21.01.2013 01:29
Pan Dzikus
4
odpowiedz
Pan Dzikus
162
Generał

Mam zamiar kupić ten monitor do końca lutego. Czy mógłbyś napisać jak bardzo można obniżyć ekran i jak bardzo odchylić go do tyłu w tym położeniu a najlepiej zrobić zdjęcie w najniższej pozycji i najbardziej odchylonej do tyłu?

21.01.2013 01:35
😊
5
odpowiedz
zanonimizowany773549
45
Senator

Rano wstawię zdjęcia.

21.01.2013 10:44
6
odpowiedz
zanonimizowany773549
45
Senator

Chodzi o wygięcie górnej części ekranu do tyłu czy dolnej?

21.01.2013 17:32
Pan Dzikus
7
odpowiedz
Pan Dzikus
162
Generał

Górnej.

22.01.2013 19:59
Pan Dzikus
8
odpowiedz
Pan Dzikus
162
Generał

No i co z tym zdjęciem? Zrobisz je jeszcze czy już odesłałeś monitor?

22.01.2013 22:08
9
odpowiedz
Haszon
136
Senator

Możesz chyba zwrócić bez podawania przyczyny jak kupowaleś przez net. Tyle, że na pieniądze możesz poczekać nawet kilka tygodni.

Forum: Gwarancja Della - monitor