Zakupiłem ostatnio monitor Dell U2412M. Niestety ma dość spory backlight bleeding: http://i48.tinypic.com/kcg1d.jpg
I tutaj nasuwa się pytanie. Czy skorzystać z możliwości oddania produktu w ciągu 10 dni od dnia zakupu (kupowałem w Agito) czy może oddać na gwarancję? Niestety nie słyszałem pochlebnych opinii na temat serwisu Della w Polsce. Doszły mnie słuchy, że zamiast naprawić mój egzemplarz/wymienić na nowy potrafią przysłać po prostu inny, używany. Chciałbym się spytać czy ktoś miał do czynienia z serwisem gwarancyjnym Della?
Teraz kwestia oddania towaru w ciągu 10 dni w Agito. Wiecie co się dzieje z oddawanymi produktami? Są wysyłane do najbliższego magazynu? Jak widzę na ich stronie, to trzeba wysłać do nich formularz, oni dają dane do wysyłki i trzeba bulić te 20-30zł na poczcie/u kuriera. Jeśli towary ze zwrotu idą do najbliższego magazynu (mieszkam w Warszawie, a mają tu swoją siedzibę z magazynem) to czy przeszłoby coś takiego, aby im to po prostu bezpośrednio zawieść zamiast bulić kasę za wysyłanie? Bawił się ktoś w coś takiego? Rozumiem, że w punkcie odbioru osobistego nie idzie od ręki załatwić sprawy zwrotu. Pytam się o to Was, gdyż obecnie jestem odcięty od telefonu i nie mogę do nich zadzwonić, a na odpowiedź mailową musiałbym sobie poczekać.
Liczę na poradę z waszej strony.
probowalbym oddac jako towar niezgodny ze soecyfikacja. Gwarancyjnie stracisz co najmniej 2 tygodnie.
Lewy dolny róg? No... faktycznie tak jakby coś było nie tak...
Nie wiem czy dotyczy to każdego produktu, czy dla rożnych maja rożne procedury, ale wątpię, a jeżeli nie, to w mailu z 2011 r. napisali mi, że zwracany towar należy wysłać do ich centrum w Dąbrowie Górniczej albo dostarczyć do punktu odbioru w Warszawie. (nie, nei zwracałem mojego della, na szczęście jest w 100% sprawny i bez bleedingu) Nie wiem czy to aktualne, ale się przekonasz, bo i tak muszą nadać numer RMA, wiec musisz do nich napisać.
A serwis Della owszem, może zwrócić refuba, ale z drugiej strony jest to door-to-door, więc za nic nie płacisz, masz wszystko w nosie...
Mam zamiar kupić ten monitor do końca lutego. Czy mógłbyś napisać jak bardzo można obniżyć ekran i jak bardzo odchylić go do tyłu w tym położeniu a najlepiej zrobić zdjęcie w najniższej pozycji i najbardziej odchylonej do tyłu?
Rano wstawię zdjęcia.
Chodzi o wygięcie górnej części ekranu do tyłu czy dolnej?
Możesz chyba zwrócić bez podawania przyczyny jak kupowaleś przez net. Tyle, że na pieniądze możesz poczekać nawet kilka tygodni.