Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Guild Wars 2 zmiana email

30.09.2012 18:06
1
Ichigo123
62
Centurion

Guild Wars 2 zmiana email

WWitam., Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zmiany maila w GW2 i czy to wystarczy by zakupione konto na allegro stało się moją własnością (tzn żeby poprzedni właściciel nie miał do niego dostępu)?

Na necie znalazłem taką informację i nie wiem jak ją rozumieć:
"Jak się nie mylę możliwość zmiany mejla została zablokowana z prostej przyczyny, posiadacze konta plaync nie potrzebują zmieniać tego mejla wszelkie zmiany odbywają się na koncie plaync mejl do gw czyli login jest tylko i wyłącznie loginem do niczego on nie służy ani nikomu zmiana tego mejla nie pomoże w niczym. Bo po jako cholerę chcecie zmienić ten adres? Wszelkie sprawy dotyczące gry dostajecie na mejla podanego w koncie plaync (a tego można zmienić). Powtarzam jeszcze raz mejl podawany jako login do gw jest tylko loginem czyli tak samo można by się logować jako Franek czy Basia zresztą już od dawna posiadacze kont plaync logowali się loginem a nie adresem mejlowym. "

30.09.2012 18:29
kil69
2
odpowiedz
kil69
184
Senator

W 100% nie jestem pewien, ale ten cytat co rzuciłeś na moje dotyczy GW, ale "jedynki"

Nie mniej póki co zmiany loginu nie ma w GW2. Aczkolwiek była taka możliwość na kilka razy - dodawana i usuwana na przemian.

Nawet gdyby coś takiego oddali to i tak odradzam kupowanie zwłaszcza używanych kont na allegro. Konto w każdym czasie moze dostać bana za sam fakt, ze zostało/ma być sprzedane.

30.09.2012 18:39
3
odpowiedz
Ichigo123
62
Centurion

Tylko w jaki sposób oni mają się o tym dowiedzieć, że konto zostało sprzedane? Na aukcji nie ma nicku ani zdjęcia więc nie wiadomo kogo zbanować.

30.09.2012 19:35
4
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Po IP. Jesli przez caly czas logowales sie z jednej lokalizacji, a nagle logowanie zaczyna byc z drugiego konca kraju, to moze zachodzic podejrzenie, ze konto sprzedano. Jednak wydawcy MMO na szczescie nigdy nie zwracaja na to uwagi i jeszcze w historii nie zdarzyl sie chyba ban za sprzedaz konta. Jesli juz to za jakies boty, czy sprzedaz golda.

Forum: Guild Wars 2 zmiana email