Witam wszystkich mam do was takie małe pytanie a mianowicie czy Guild Wars 2 ma duże wymagania ??? Czytałem artykuł o wymaganiach do Guild Wars 2 ale zapomniałem o czym w nim pisali, i jeszcze jedno bardzo głupie pytanie....jak się sprawdza moc swojego komputera czy jak to się tam nazywa.Na komputerze tylko gram a samego komputera za bardzo nie ogarniam.
P.S przepraszam jeśli spamuje tworząc nowy temat ale za bardzo nie wiedziałem gdzie napisać to mój pierwszy temat
Czytałem artykuł o wymaganiach do Guild Wars 2 ale zapomniałem o czym w nim pisali
To sobie przypomnij *.*
Tak, GW2 ma duże wymagania, jeśli nie wiesz jakie to, prawdopodobnie Ci nie pójdzie.
Moc komputera sprawdzasz podobnie jak poziom napompowania piłki. Stojąc wyprostowanym weź go między dłonie i puść na ziemię - w zależności od tego z jakiej wysokości maksymalnej możesz go upuścić bez uszkodzenia, taką będzie miał moc.
dzięki tobie czegoś się dowiedziałem,jeśli będąc niedoświadczony napiszesz z pytaniem na forum czekając na mądrą odpowiedź-jesteś idiotą
sciagnij program everest , uruchom i sprawdz to co tam pisze z wymaganiami gry.Ew. prosciej wejdz po panelu sterowania ,wyboierz menedzer urzadzen i tma mozesz poczytac co masz .
To drugie w sumie latwiejsze.
1. Everest jest już moooocno nieaktualny. Kiedy wyszła jego ostatnia wersja? Darmowego nie aktualizują już od 2005 (!!!) roku, a płatnego od 2010.
2. Najaktualniejsza wersja jest płatna.
3. AIDA64, którą teraz poleca Lavalys nie posiada pełnej, darmowej wersji, więc spora ilość informacji może być po prostu niedostępna.
4. Jest sporo darmowych alternatyw, na bieżąco aktualizowanych, które dostarczą wystarczających dla 90% użytkowników informacji (a dla niektórych nawet jeszcze więcej).
Polecanie w tej chwili Everesta ma taki sam sens, jak instalacja na nowym komputerze Windowsa 98, czy nawet XP.
duch --> Ściągnij program HWiNFO (jeżeli wiesz, czy masz system 64 bitowy to taką wersję, a jak nie wiesz to dla bezpieczeństwa wersję 32 bitową), po odpaleniu kliknij przycisk Summary, a następnie zrób screen ( http://www.youtube.com/watch?v=9ODKLlM3peI ) i wstaw tutaj. Będą tam wszystkie informacje o twoim komputerze które są potrzebne do ustalenia, czy jest w ogóle szansa na odpalenie jakiejś gry.
A na przyszłość:
https://www.gry-online.pl/forum/guild-warsguild-wars-2-watek-oficjalny-czesc-111/z3bb8bda?N=1