Możecie dziwić to pytanie ale cóż, ktoś zauważył ten problem w owych kartach u siebie? Wiem, że to zależy od egzemplarza nie modelu karty ale.. dużo czytałem o cewkach u MSI a karta przoduje w testach z serii GTX 770, może ASUS nie miał nigdy takiego problemu? Jak z innymi kartami, np GTX 760 ?
Z czego masz tą kartę? MSI, Palit, Asus....
mam gtx 760 od palita i tez nic nie piszczy , ale slyszalem ze w msi lubia piszczec czasem.
Raczej piszczą kondensatory, a nie cewki...ewentualnie wiatraczek...
Może spróbuj na gwarancje oddać?
PS. Jak Ci piszczy cewka to radze się udać do lekarza :D
Masz gwarancję na tą kartę?
Zwłaszcza w takiej cenie - nic nie powinno piszczeć, to zwyczajna oznaka najtańszej chińskiej taniochy.
cewki.. kondensatory.. syk/pisk/drgania wywołane zbyt dużą ilością klatek w niektórych grach; z doświadczenia na przestrzeni lat w różnych modelach kart i w grach takich jak Risen(Menu) czy Wiesiek(ponad 100fps) oraz 'nie pamiętam jakie' .. bo zawczasu wymuszam w grach programem ogranicznik 60fps - nie zawsze gry posiadają v-sync a nawet też - nie zawsze działa.. tak więc
nie każdy to słyszy, bo nie każdy jest wyczulony na ciszę swojego ukochanego piecyka, lub też nie grał akurat w grę w której się to zdarza; technicznie doświadczeni gracze znający problem więdzą w czym rzecz, jest to spotykany i 'dość normalny' problem niezależny od modelu czy producenta..
dlatego pytam.. czy ktoś ma jakąś wersję GTX 770 lub GTX 760 albo inne mocne karty MSI lub ASUSa z piszczącymi cew.. kon..(tu wysiadam no raz to raz tamto, sam też nie wiem, wkurwiradełko piszczące no), inne też można podać, dzięki bracia, czuj-czuwaj z cichym komputerem :)
Mój Asus HD 7870 DCII na samym początku piszczał straszliwie, nawet przez słuchawki słyszałem ten nieprzyjemny dźwięk, ale postanowiłem wstrzymać się z reklamacją, i tak po 2-3 miesiącach przestało piszczeć! Nie wiem, ale cewki/kondensatory się chyba się wygrzały i wszystko się uspokoiło.
ja mam gtx 670 od gigabyte i piszczą tylko przy dużej ilości fps'ów. tak to cisza.
ale ostatnimi czasy, od czasu do czasu mi środkowy wiatraczek postukuje chwilę i zaraz przestaje na dni/tygodnie i czasem znów się odezwie