Nie sądziłem, że będę zmuszony założyć nowy wątek dotyczący w/w gry, ale co mam poradzić. Ukończyłem wątek fabularny, spędziłem w grze ponad 35 godzin. Grałem na średnio-wysokich ustawieniach bez bajerów obciążających sprzęt i bezproblemowo miałem 30-60fps. Kilka dni temu chcąc sobie pozwiedzać Los Santos odpalam grę i... gra jest totalnie niegrywalna FPS'y chwilowo spadają z ~40 nawet do 0, częstotliwość dropów jest masakrycznie duża. Sterowniki cały czas mam te same tzn. 350.12 do GTA V, temperatury PC cały czas w normie i takie same jakie były wcześniej. Próbowałem też zmieniać ustawienia graficzne zarówno w grze jak i panelu sterowania NVIDIA, ale na nic mi się to zdało. Ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi? Jak rozwiązać ten problem? Co jest tego przyczyną?
PS. Sprzęt w sygnaturce.
Słaby procesor.
K4RO8 - Przeczytałeś chociaż to co napisałem? Spędziłem w grze ponad 35 godzin osiągając bezproblemowo 30-60FPS i nagle nie mogę bo tnie. Jak masz pisać takie posty to lepiej nie pisz nic.
Sprawdź czy nei grzeje Ci się karta graficzna, może to być spowodwane np przez zablokowane przez kurz wiatraczki, lub tez po prostu padnięte chłodzenie. Miałem kiedyś podobne objawy w grach, które dotyczył karty graficznej.
Napisałeś temperatury PC, często ludzie sprawdzają tylko procesor, a nie temperaturę grafiki :P
Od samego początku gram z włączonymi programami do pomiaru temperatury zarówno CPU jak i GPU.
A inne równie wymagające gry działają dobrze?
Tak, działają dobrze. Jedynie z tym GTA V coś ostatnio się porobiło.
PS. Próbowałem reinstalować grę, sterowniki i nadal to samo.
Być może ostatni patch coś Ci namieszał, czytałem gdzieś że ludzie mieli z tym problem.