Mam Intel core2duo e5300 2.6ghz, asus HD-EAH4850 (bez najnowszych sterowników), winXP sp2. Jaką rozdzielczość i detale zalecacie do mojego sprzętu. A poza tym, czy trzeba włączać Tryb Awaryjny do odinstalowania starych i zainstalowania nowych sterowników do karty graficznej, ponieważ nie działa mi F8. Proszę o pomoc.
minimum, rozdz. 600x400
rozdzielczosc najlepiej, zeby byla dopasowana do monitora, a detale to wg uznania
nie mogę edytować, więc chcę zainstalować do GTA patch 1.0.7.0. Czy to coś pomoże?
nie pomoze
Na XP SP2 gra raczej się nie włączy.
A czy SP3 pomoże? Niby gdzieś tam mam że SP2, ale na płycie z systemem jest SP3 :/.
Radeon 4850 to w zupełności wystarczająca karta, by pograć płynnie w 1080p i średnio-wysokich detalach w tę grę. GTA IV jest jednak bardzo wymagające względem procesora. Core2Duo o taktowaniu 3 GHz to takie minimum, by gra utrzymywała te 30 fps.
Całe szczęście Twój procesor ma całkiem dobry potencjał do podkręcania i te 3 GHz powinno pójść bez problemu. Oczywiście wszystko zależy od tego czy płyta główna pozwoli na podniesienie napięcia, bo bez tego procesor może nie pracować stabilnie po OC.
W każdym razie Twój obecny komputer w zupełności wystarczy, by cieszyć się GTA IV w średnio-wysokich detalach, o ile trochę pokombinujesz.
GTA IV dostaje skrzydeł na 4 rdzeniowych procesorach. Można kupić dość tanio Core2Quad q6600, który również ma dobry potencjał OC, a tym samym bez trudu pokonuje wszelkie i3 i prawie dorównuje co słabszym i5.
Ja w IV gram na
1,8 x2
1GB Ram
Geforce 9500GT 512mb
Rozdzielczość pod monitor ustawiona, wszystko na low, widoczność 40, detale i samochody na 30.
Wgrałem patcha 1.0.4.0 i 1.0.7.0, SP3 pobrany i gra :)
na tym kompie dałby radę w low-medium pograć w niskiej rozdziałce, obniżyć też zasięgi do niskich
Dobrze, że GTA pożyczone, a nie kupione... Już instaluję, więc zaraz się podzielę wrażeniami xD
mam pytanie do pecetowców jak wy pożyczacie od znajomego gre i możecie ją zainstalować na koma swojego ? Ja myślałem że można tak robić na ps 3 żeby zainstalować gry na twardy dysk dlatego Nie kupiłęm 500 gb tylko 12 GB
A czemu nie? Jak nie ma żadnej aktywacji kodem przez internet (AC2!!!), to po prostu instaluje ...
ok dzięki za odpowiedź