Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Gry z najbardziej znienawidzonymi i kochanymi postaciami

23.05.2013 19:09
👍
1
zanonimizowany921389
1
Junior

Gry z najbardziej znienawidzonymi i kochanymi postaciami

Wymieńcie gry pc, gdzie były bardzo znienawidzone przez was postacie (minimum jedna w grze), czyli miały świetny charakter, było to oznaką, że postacie były dobrze zrobione przez twórców gry np. były tyranami, znęcały się nad innymi, miały władzę, a gracz nie mógł nic takiej osobie zrobić przez dużą część gry. Podobnie z postaciami kochanymi przez was, albo nie tyle co kochanymi, a uwielbianymi, takimi, z którymi zaprzyjaźniliście się w grze i były dla was wspaniałe z charakteru.
Ciekawym przykładem jest postać dzieciaka, sadysty, króla z serialu Gra o Tron (ten blondyn), prawdopodobnie każdy go nienawidzi i życzy mu śmierci, czyli to znak, że postać w serialu jest dobrze wykreowana.

23.05.2013 19:12
kluha666
👍
2
odpowiedz
kluha666
176
Maxwell Silver Hammer

Gry z najbardziej znienawidzonymi i kochanymi postaciami

Ciekawym przykładem jest postać dzieciaka, króla z serialu Gra o Tron (ten blondyn)

Zdecyduj się, o co ci chodzi.

23.05.2013 19:14
ma_ko
😜
3
odpowiedz
ma_ko
61

kluha - gra o tron

23.05.2013 19:16
4
odpowiedz
zanonimizowany921389
1
Junior

Czyli chcę byś wymienił gry, w których podobała ci się bardzo postać złego człowieka, którego nienawidziłeś za to zło, charakter itd. To samo z postaciami dobrymi, np. towarzyszył ci w grze ktoś i uwielbiałeś tę postać, bo była przyjazna, pomocna, miła, albo jakaś wpływowa osoba w grze czasami ci pomagała i podobało ci się to bardzo, uwielbiałeś jego decyzje, czyny, porady, sprzeciwienie się złej postaci, czy zabicie kogoś złego, różne możliwości. A o serialu wspomniałem bo jest popularny na świecie bardzo, każdy kto ogląda ten serial zna tę postać wymienioną, wie jak bardzo złym człowiekiem on jest.

//Mógłbym dwa tematy założyć, w jednym gry, gdzie były charakterystyczne, idealnie wykreowane złe osoby, a drugi temat ze świetnie wykreowanymi dobrymi postaciami, ale wolałem jeden temat zrobić. W wielu grach postacie nie są zbyt ciekawe, dlatego liczę, że wymienicie gry, w których bardzo ceniliście charakter zły/dobry postaci. Jeśli ktoś pamięta do dziś gry z takimi postaciami, oznacza to, że twórcy tej gry dobrze zrobili tę postać.

23.05.2013 19:32
ProTyp
😍
5
odpowiedz
ProTyp
172
random

W anime: Kotomine Kirei z Fate/Zero. Aizen z Bleacha, Freezer z DBZ :P.
Z serialów to może Trinity Killer z Dextera.

A co do gry. to szczerze mówiąc nie przypominam sobie żadnej takiej postaci.

23.05.2013 19:43
ma_ko
6
odpowiedz
ma_ko
61

ProTyp obejrzyj sobie Carnival Phantasm to go może polubisz troche :P

Co do mnie to z gier w sumie nie ma za bardzo kogo nienawidzić, jeżeli sa jakieś czarne charaktery to właściwie bardziej się je lubi niż nienawidzi... (vide Septiroth) Co innego w innych mediach

Forum: Gry z najbardziej znienawidzonymi i kochanymi postaciami